Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που «υποδέχονται» τον Macron χτυπώντας κατσαρόλες

Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που «υποδέχονται» τον Macron χτυπώντας κατσαρόλες
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίες με κατσαρόλες κατά της κυβέρνησης Macron για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Σχετικά Άρθρα
Οι «κατσαρολάδες», δηλαδή διαδηλωτές που αντιτίθενται σε πολιτικές της γαλλικής κυβέρνησης, οι οποίοι «υποδέχονται» τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και υπουργούς του όταν επισκέπτονται δημόσιους χώρους χτυπώντας άδειες κατσαρόλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, συνεχίζονται στη Γαλλία.
Σήμερα, 25/4 μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Γάλλο πρόεδρο στην περιοχή του Βεντόμ όπου επισκέφθηκε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους κρατούν σε κάποια απόσταση. Χθες το ίδιο συνέβη με τον υπουργό παιδείας Pap Ndiaye στην Λυών όπου επισκεπτόμενος ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου 100 «κατσαρολαδόρους», ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η υπουργός Πολιτισμού Rima Abdoul Malak προσερχόμενη στην τελετή απονομής των βραβείων Μολιέρος.
Από κυβερνητικής πλευράς τόσο ο πρόεδρος Macron όσο και οι υπουργοί του δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να περιορίσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Atal δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν ανέμενε τους ήχους από χτυπήματα κατσαρολών για να ακούσει τους Γάλλους και εκτίμησε πως αυτοί που τις κτυπούν είναι είτε συνδικαλιστικά στελέχη είτε εκπρόσωποι ακροαριστερών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης