Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος τιμών» από τον Elon Musk - H Tesla θα δίνει το Model Y φτηνότερα από το συμβατικό αυτοκίνητο - Τι λένε οι ανταγωνιστές

«Πόλεμος τιμών» από τον Elon Musk - H Tesla θα δίνει το Model Y φτηνότερα από το συμβατικό αυτοκίνητο - Τι λένε οι ανταγωνιστές
Κατά 20.000 δολάρια έχει μειώσει ο Musk την τιμή του Model Y της Tesla μέσα σε ένα χρόνο
Σχετικά Άρθρα
H Tesla θα χρεώνει πλέον για το Model Y λιγότερα χρήματα από το μέσο νέο μοντέλο που πωλείται στην αμερικανική αγορά, ένα όριο που ο Elon Musk πέρασε με απίστευτο τρόπο, μεταδίδει το Bloomberg.
Με τιμή 46.990 δολαρίων, η βασική έκδοση του Model Y κοστίζει πλέον 759 δολάρια λιγότερα από το μέσο ποσό που καταβάλλεται για ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό στις ΗΠΑ.
Η διαφορά μεταξύ αυτών των μεγεθών έχει αλλάξει κατά περισσότερα από 20.000 δολάρια σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει τόσο θεαματικές μειώσεις σε όχημα με υψηλές πωλήσεις στη σύγχρονη εποχή του αυτοκινήτου.
Το Model Y ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ πέρυσι και ένα από τα κορυφαία SUV κάθε τύπου.
Αν και ο Musk έχει αρνηθεί ότι η Tesla ξεκινά πόλεμο τιμών, οι ανταγωνιστές του το βλέπουν διαφορετικά.

CEO Ford: Πόλεμος τιμών

Ο Jim Farley, διευθύνων σύμβουλος της Ford, του οποίου το SUV Mustang Mach-E έχασε σημαντικό μερίδιο αγοράς από το Model Y το περασμένο τρίμηνο - παρά τις κάποιες εκπτώσεις που έδωσε -, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μάχες τιμών «ξεσπούν παντού».
Πράγματι, η Tesla μείωσε δραστικά τις τιμές και πέρα από τα σύνορα της Αμερικής.
Η γαλλική Renault την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε τις περικοπές της Tesla ως «πρόκληση», επισημαίνοντας ότι σε απάντηση αναθεωρεί τη δική της στρατηγική τιμολόγησης.
Στην Κίνα οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν την Tesla με εκπτώσεις διόλου ευκαταφρόνητες, ενώ τουλάχιστον ένας αναλυτής προειδοποίησε ότι ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να μην επιβιώσουν.
Ο αναλυτής της Morgan Stanley Adam Jonas είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι περικοπές του Musk στις ΗΠΑ είναι τόσο επιθετικές, που μπορεί να οδηγήσουν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην επιβράδυνση των υψηλών επενδύσεών τους σε ηλεκτρικά οχήματα - αντί να ανταγωνίζονται τις τιμές της Tesla σε μια αβέβαιη οικονομία.
«Αναρωτιόμαστε μήπως ήρθε η στιγμή που τα διοικητικά συμβούλια των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών επανεξετάσουν το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των σχεδίων τους για χρηματοδότηση έρευνας και ανάπτυξης για ηλεκτρικά οχήματα», κατέληξε ο Jonas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης