Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Η Κίνα δεν θέλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Επωφελείται από τη σύγκρουση

Τσεχία: Η Κίνα δεν θέλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Επωφελείται από τη σύγκρουση
Το Πεκίνο λαμβάνει φθηνό πετρέλαιο, αέριο και άλλους πόρους για την «φιλία χωρίς όρια» με τη Ρωσία λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Κίνα δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επωφελείται σημαντικά από αυτόν διατύπωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Peter Pavel.
Σε δηλώσεις του στο Politico, ο Pavel υποστήριξε πως η συνέχιση του πολέμου είναι επωφελής για την Κίνα, καθώς η Ρωσία κάνει διάφορες παραχωρήσεις για χάρη της συνέχισης της μεταξύ τους συνεργασίας ενώ παράλληλα η στρατιωτική αντιπαράθεση, αποδυναμώνει τη Δύση.
«Δε νομίζω ότι η Κίνα ενδιαφέρεται πραγματικά να τερματίσει τον πόλεμο σύντομα.
Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας να διατηρήσει το υπάρχον status quo, επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πιέζει τη Ρωσία να κάνει παραχωρήσεις» τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.

Η Κίνα κοιτά τα δικά της συμφέροντα

Σύμφωνα με τον Pavel, η Κίνα επιδιώκει την ικανοποίηση μόνο των δικών της στόχων όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, από όπου και αντλεί καθημερινά πολύ χρήσιμη εμπειρία.
«Συνέπεια του πολέμου είναι η Κίνα να λαμβάνει φθηνό πετρέλαιο, φθηνό φυσικό αέριο και άλλους πόρους με αντάλλαγμα την «χωρίς όρια φιλία» της προς τη Ρωσία» επισήμανε ο Τσέχος πρόεδρος, αναφέροντας πως το Πεκίνο επωφελείται και από το ότι η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία «αποδυναμώνει» τη Δύση.
«Η Κίνα παρακολουθεί στενά τι κάνει η Ρωσία και πώς αντιδρά η Δύση» υποστήριξε ο Pavel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης