Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία σε ΗΠΑ: Γίνετε μέρος της λύσης στην Ουκρανία – Έχουμε διάλογο με Μόσχα και Κίεβο

Βραζιλία σε ΗΠΑ: Γίνετε μέρος της λύσης στην Ουκρανία – Έχουμε διάλογο με Μόσχα και Κίεβο
Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με όλα τα κράτη που θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία λέει ο ΥΠΕΞ της Βραζιλίας
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση στις ΗΠΑ να ενταχθούν και αυτές στο μπλοκ των κρατών που επιδιώκουν την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Mauro Vieira, τονίζοντας πως η Βραζιλία διατηρεί ανοιχτό τον διάλογο και την επικοινωνία τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.
«Ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτήν την πολεμική σύγκρουση» υποστήριξε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ.
«Διατηρούμε επαφές με την Ουκρανία, εγώ έχω μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmytro Kuleba ενώ ο πρόεδρος Lula έχει μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Νομίζω πως θα συνεχίσουμε το διάλογο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μόσχα.
Ήδη ο πρόεδρος Putin έχει μιλήσει με τον Lula, ενώ εγώ πρόσφατα υποδέχθηκα τον υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov στη Βραζιλία ενώ ήμασταν μαζί και στην Ινδία, στη Σύνοδο του G20» υπογράμμισε ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ.

Βοηθήστε στη λύση

O Vieira κάλεσε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης, επισημαίνοντας πως ουδέποτε η Βραζιλία έγινε δέκτης παραπόνων από τις ΗΠΑ για τη στάση της στο ουκρανικό.
«Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε και να μιλήσουμε με όλες τις χώρες που θέλουν ειρήνη.
Με ρωτάτε αν θα μπορούσαν να παρευρεθούν και οι ΗΠΑ;
Ναι, όποιος θέλει» είπε ο Vieira, αναφέροντας πως η Βραζιλία δεν διεκδικεί οποιονδήποτε ηγετικό ρόλο.
«Είμαστε έτοιμοι να προσκαλέσουμε ή να δράσουμε μαζί με άλλες χώρες που είναι επίσης έτοιμες να προωθήσουν την ειρήνη, με χώρες που έχουν κανάλια επικοινωνίας και που μπορούν να συνομιλούν ελεύθερα και με τις δύο πλευρές» είπε ο Vieira.
Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Απριλίου ο πρόεδρος Lula είχε καλέσει τις ΗΠΑ να σταματήσουν να ρίχνουν «λάδι στην φωτιά» στην ουκρανική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης