Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο διεκδικεί ο Biden: Ας τελειώσουμε τη δουλειά

tags :
Δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο διεκδικεί ο Biden: Ας τελειώσουμε τη δουλειά
Τα ποσοστά αποδοχής του Biden είχαν κολλήσει μόλις στο 39%
Σχετικά Άρθρα
Την εκ νέου υποψηφιότητα του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Ο Biden έκανε γνωστές τις προθέσεις του με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη νέα του προεκλογική ομάδα, στο οποίο δηλώνει ότι είναι δουλειά του να υπερασπιστεί την αμερικανική δημοκρατία.

Το βίντεο αρχίζει με εικόνες από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του πρώην προέδρου, Donald Trump.
«Κάθε γενιά έχει μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Να υπερασπιστούν τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέτω υποψηφιότητα για την επανεκλογή μου ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελάτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε τη δουλειά» επισημαίνει ο Biden σε ανάρτηση του στο twitter.

Το ρίσκο λόγω... ηλικίας

Πάντως, η ηλικία του Biden καθιστά την υποψηφιότητά του για επανεκλογή ιστορικό και ριψοκίνδυνο στοίχημα για το Δημοκρατικό Κόμμα, που αντιμετωπίζει έναν δύσκολο εκλογικό χάρτη για να κρατήσει τη Γερουσία το 2024 και τώρα είναι μειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Τα ποσοστά αποδοχής του Biden είχαν κολλήσει μόλις στο 39% σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου και υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την ηλικία του μεταξύ ορισμένων Αμερικανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης