Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε θα επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά η Ρωσία - Medvedev: Στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου

Πότε θα επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά η Ρωσία - Medvedev: Στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου
Δεν ξεμείναμε από τανκ, πυραύλους και οβίδες παρά τις εκτιμήσεις των Δυτικών υποστήριξε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Ο κόσμος είναι άρρωστος και βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος ανέφερε πως υπό προϋποθέσεις, δεν αποκλείεται η Ρωσία να επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά όπλα
«Οι πιθανότητες για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο όχι μόνο επιμένουν, αλλά αυξάνονται.
Ο κόσμος είναι άρρωστος, και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.
Είναι αναπόφευκτο;
Όχι δεν είναι, μπορεί να αποφευχθεί, αλλά δεν θέλω να κάνω προβλέψεις.
Οι προβλέψεις είναι άχαρο έργο» επισήμανε ο Medvedev μιλώντας σε κοινωνική εκδήλωση.

Καθοριστικής σημασίας τα πυρηνικά για τη Ρωσία

Ο Medvedev έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα ρωσικά πυρηνικά όπλα, τονίζοντας ότι αυτά είναι καθοριστικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη της Ρωσίας.
«Είναι ο δεσμός που ενώνει το κράτος.
Για την ύπαρξη της Ρωσίας που είναι το μεγαλύτερο κράτος στον πλανήτη, τα πυρηνικά όπλα είναι ύστατης σημασίας.
Ο καθένας μας μπορεί να προσεγγίζει με διάφορους τρόπους τα πυρηνικά όπλα, και γενικά τα όπλα, αλλά παρόλο αυτά καταλαβαίνουμε, ότι στον σύγχρονο κόσμο, τα πυρηνικά όπλα για την χώρα μας, έχουν την αξία εκείνου δεσμού που κρατά ενωμένο το κράτος μας» υπογράμμισε ο Medvedev, επισημαίνοντας πως αυτό ισχύει και για τα άλλα κράτη που αγωνίζονται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

Πυρηνική επίθεση

Μάλιστα ο Medvedev, απευθυνόμενος σε έναν από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, υποστήριξε πως η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά.
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά, εάν επιδειχθεί επιθετικότητα απέναντι της που απειλεί την ύπαρξη του κράτους.
Είπατε ότι η Ρωσία δεν χρησιμοποιήσει ποτέ πρώτη πυρηνικά όπλα, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές» τόνισε ο Medvedev, ο οποίος παρέθεσε απόσπασμα από το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας.
«Λέει ξεκάθαρα πως τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την χρήση άλλων τύπων όπλων που απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κράτους.
Αυτή είναι ουσιαστικά η χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε τέτοιες ενέργειες» τόνισε ο Medvedev, ο οποίος προειδοποίησε τη Δύση πως δεν θα πρέπει να υποτιμά την πιθανότητα η Μόσχα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Η Ρωσία δεν ξέμεινε από όπλα, οβίδες και πυραύλους

Ο Medvedev τόνισε ότι παρά τις εκτιμήσεις των Δυτικών ότι η Ρωσία θα ξεμείνει από όπλα, πυραύλους και οβίδες, αυτό δεν συνέβη.
«Οι στρατιωτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ρωσίας αντιμετωπίζουν το αυξημένο φορτίο που συνεπάγεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία δεν έχει ξεμείνει από άρματα μάχης, από οβίδες και από πυραύλους.
Σε γενικές γραμμές, η αμυντική βιομηχανία είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων»  επισήμανε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία

Όπως είπε, όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, θα επιτευχθούν.
Ερωτηθείς για το πώς κρίνει την έως σήμερα πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, ο Medvedev παραδέχθηκε πως πρόκειται για μια δύσκολη ερώτηση.
«Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.
Μπορώ όμως να πω πως είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας στις ένοπλες δυνάμεις θα επιτευχθούν» είπε ο Medvedev.

Πολεμάμε το ΝΑΤΟ

Μάλιστα σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η Ρωσία πολεμά το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
«Σήμερα, δεν πολεμάμε τον ουκρανικό στρατό, πολεμάμε ολόκληρη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, και αυτός είναι πράγματι ένας ακήρυχτος ή ένας ειδικός πόλεμος, ένας πόλεμος αντιπροσώπων, όπως λένε μερικές φορές, που ο δυτικός κόσμος διεξάγει εναντίον μας.
Ως εκ τούτου, πρέπει να πολεμήσουμε με όλο το ΝΑΤΟ, είτε αν αυτό αφορά την προμήθεια όπλων, είτε και ας το παραδεχτούμε, την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών και μια σειρά από άλλους παράγοντες» υποστήριξε ο Medvedev, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη αποστολή και επισημαίνοντας ότι η Ρωσία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

Δυσκολίες στην Ευρώπη

Επιπλέον, ο Medvedev υποστήριξε ότι η Ευρώπη βιώνει την τρέχουσα κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία με μεγάλες δυσκολίες.
Όπως είπε, η Ευρώπη πληρώνει για πολιτικούς λόγους, ακριβά τα καύσιμα και την ενέργεια της, σημειώνοντας παράλληλα πως οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν τον αναμενόμενο «μοιραίο αντίκτυπο» στη Ρωσία και στην οικονομία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης