Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον κλάδο της τεχνολογίας – Στο +0,09% ο S&P 500, o Nasdaq -0,30%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον κλάδο της τεχνολογίας – Στο +0,09% ο S&P 500, o Nasdaq -0,30%
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street...
Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών… όπως η Amazon, η Meta και η Microsoft.
Υπενθυμίζεται πως οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς εξέχοντες τραπεζικούς τίτλους να απογοητεύουν…
Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, περίπου το 76% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που ανέφεραν κέρδη έως την περασμένη Παρασκευή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα παρέχουν πληροφορίες για το εάν ο πληθωρισμός μειώνεται ή εάν η Federal Reserve θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο -0,2%, στις 33.875 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,09%, στις 4.137 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,30%, στις 12.037 μονάδες

Στα επιχειρηματικά, η Coca-Cola ανακοίνωσε σήμερα προσαρμοσμένα κέρδη α' τριμήνου στα 68 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 11 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 65 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 10,8 δισ. δολ.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η ιστορική αλυσίδα Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι προχώρησε στην υποβολή αίτησης για προστασία από τους πιστωτές της, στο πλαίσιο του Κεφαλαίου 11, σε δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ.
Ο τίτλος της εταιρείας κατέρρευσε σήμερα με βουτιά 27% στα 21 cents περίπου.
Στον αντίποδα, ο τίτλος της Getty Images Holdings σημείωσε άλμα άνω του 40% μετά την πρόταση της Trillium Capital για την απόκτηση της εταιρείας έναντι 10 δολ. ανά μετοχή.

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακές μεταβολές παρατηρήθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Δευτέρα (24/4/2023), τη στιγμή που συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για α' τρίμηνο του 2023.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,11%, στις 15.863 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.912 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,02%.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.573 μονάδες έπειτα από πτώση 0,04%
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,75%, στις 27.537 μονάδες

Στο Λονδίνο, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραφαν -στο άνοιγμα- απώλειες 1,1%, ενώ μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν κατά 0,9%.
Στον αντίποδα, οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης σημειώνουν κέρδη 0,5%.
Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips διαπραγματευόταν 10% υψηλότερα, καθώς ανακοίνωσε σταθερότερες πωλήσεις, αλλά διεύρυνση των καθαρών ζημιών λόγω της αναδιάρθρωσης και της πρόβλεψης για δικαστικές διαφορές.

Στα επιχειρηματικά, η Credit Suisse αποκάλυψε ότι απώλεσε 61 δισ. ελβετικά φράγκα (68 δισ. δολ.) κατά το α' τρίμηνο του 2023, ρίχνοντας έτσι «φως» στο μέγεθος των οικονομικών δεδομένων που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού ιδρύματος και που κατόπιν κατέστησαν αναγκαία τη διάσωσή του από το κράτος.
«Αυτές οι εκροές έχουν περιοριστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί από τις 24 Απριλίου 2023», ανέφερε η Credit Suisse τη Δευτέρα.
Η τράπεζα δημοσιοποίησε –πιθανώς για τελευταία φορά– τα οικονομικά της αποτελέσματα , καθώς ο «γάμος» με την αντίπαλη ελβετική τράπεζα UBS αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η Credit Suisse μειώθηκαν στα 502,5 δισ. φράγκα στα τέλη Μαρτίου, σε σύγκριση με 707 δισ. που είχαν αναφερθεί για την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι πελάτες της τράπεζας έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματα τους από την Credit Suisse αφού φάνηκαν τα σημάδια κατάρρευσης μετά από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ που αφορούσαν τη Silicon Valley Bank και τη Signature Bank.

Διευρυμένες ζημίες ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2023, η Royal Philips NV, αφότου ενέγραψε στα βιβλία της προβλέψεις για την απόσυρση αναπνευστικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ.
Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας ανακοίνωσε ότι η καθαρή ζημία για το τρίμηνο ανέρχεται στα 665 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 151 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.
Οι ζημίες από δραστηριότητες διευρύνθηκαν στα 583 εκατ. ευρώ, από 181 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία σημειώνει ότι πηγή των απωλειών είναι κυρίως οι προβλέψεις και η ανάληψη νομικής δράσης. Πιο αναλυτικά, σχετικά με την απόσυρση εξοπλισμού αναπνευστικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ, η οποία θα οδηγηθεί και στα δικαστήρια, η Philips ενέγραψε προβλέψεις 575 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 4,2 δισ. ευρώ, από 3,92 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.
Η συγκρίσιμη εισροή παραγγελιών έμεινε σταθερή σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης