Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εχθρός της Ρωσίας η Πολωνία με ή χωρίς ουκρανικά εδάφη - Απειλεί με Sarmat, Kalibr, Tsirkon o Medvedev

Εχθρός της Ρωσίας η Πολωνία με ή χωρίς ουκρανικά εδάφη - Απειλεί με Sarmat, Kalibr, Tsirkon o Medvedev
Οι Πολωνοί εδώ και αιώνες είναι συνηθισμένοι να ζουν σε βάρος των άλλων υπογράμμισε ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία φλερτάρει με την ιδέα να «καταπιεί» ένα καλό «κομμάτι» της Ουκρανίας, κάτι που θα συνιστούσε απειλή και για άλλα ευρωπαϊκά κράτη υποστηρίζει ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev με αφορμή και τις σχετικές ανακοινώσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων διογκώνεται το αντιγερμανικό αίσθημα στην Πολωνία αλλά και … η όρεξη για την κατάληψη εδαφών στη δυτική Ουκρανία.

Ή τώρα ή ποτέ

«Η Πολωνία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι τώρα ή ποτέ, όσον αφορά τις πιθανότητες της να «καταπιεί» ότι απομείνει από την Ουκρανία.
Είναι ξεκάθαρο, ότι κανείς από τους Πολωνούς τρελούς που παραληρούν, δεν έχει σκεφθεί τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev.

Σχέδιο ΗΠΑ

Όπως λέει, τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία έχουν ενοχληθεί από τις εδαφικές ορέξεις των Πολωνών, τονίζοντας ότι είναι φανερό και σε κάποιο μη έμπειρο μάτι, ότι «αυτό το σχέδιο που σκοπεύει στην εξασθένηση του Παλιού Κόσμου, έχει σχεδιαστεί στην Ουάσινγκτον».

Η αποζημίωση των 1,5 τρις δολαρίων

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Medvedev και στο αίτημα της Πολωνίας προς τη Γερμανία για την καταβολή αποζημίωσης 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τα όσα δεινά έκανε η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή.
Οι Πολωνοί εδώ και αιώνες είναι συνηθισμένοι να ζουν σε βάρος των άλλων» υπογράμμισε ο Medvedev, αναφέροντας πως λόγω της ακόρεστης φιλοδοξίας της Πολωνίας, δεν θα πρέπει να αποκλείεται να ζητούν εδάφη από τη Γερμανία, όπως έχει ήδη συμβεί με την Τσεχία.

Θα συνέλθουν;

«Τότε είναι που οι Ευρωπαίοι ξαφνικά θα συνέλθουν.
Και όταν τους συμβεί αυτό, τότε θα μας ζητήσουν βοήθεια και θα είναι αυτοί οι ίδιοι που θα καταλήξουν σε μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη ασφάλειας με στόχο τον περιορισμό της ξέφρενης Πολωνίας» τονίζει ο Medvedev.

Εχθρός

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η Πολωνία - με ή χωρίς εδάφη της Ουκρανίας - είναι ήδη μια οντότητα εχθρική απέναντί μας.
Η παρουσία Μπαντεριτών στον πολωνικό στρατό δεν θα άλλαζε πολλά.
Επίσης, δεν θα είχε κανένα αντίκτυπο για την ακριβή βολή των πυραύλων Sarmat, Kalibr και Tsirkon» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Medvedev.

Τι λένε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Τον χαρακτηρισμό του Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου για την Πολωνία, την οποία είχε αποκαλέσει «ύαινα της Ευρώπης» επικαλούνται οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, αναφερόμενες στη στρατηγική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Βαρσοβία με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Το αντιγερμανικό αίσθημα στην Πολωνία, όπως και οι φιλοδοξίες για την προσάρτηση εδαφών στη δυτική Ουκρανία, έχουν ήδη επηρεάσει τα στρατιωτικά σχέδια της Βαρσοβίας» αναφέρει ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR).

Στρατιωτικά σχέδια

«Εκτός από τις φιλοδοξίες να καταλάβει εδάφη στις δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας, το αντιγερμανικό αίσθημα και η ανησυχία για πιθανές ρεβανσιστικές διεκδικήσεις του Βερολίνου για πρώην γερμανικά εδάφη που παραχωρήθηκαν στην Πολωνία μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έχουν ενταθεί στη Βαρσοβία.
Οι «υποψίες» αυτές προς τη Γερμανία έχουν ήδη επηρεάσει τα στρατιωτικά σχέδια της Πολωνίας» υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Εδαφική επέκταση

«Στην πραγματικότητα, η σημερινή Πολωνία μεταμορφώνεται στην χώρα της περιόδου του Jozef Pilsudski, όταν η Βαρσοβία ήταν σε σύγκρουση με όλους τους γείτονες της και επιδίωκε την εδαφική επέκταση της.
Είναι μια Πολωνία, όπως αυτή που ο Winston Churchill αποκαλούσε «ύαινα της Ευρώπης» πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο» επισημαίνει ο Naryshkin, υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της SVR, το θέμα της γεωπολιτικής ανακατανομής, όπως και της αναθεώρησης των συνόρων, γίνεται όλο και πιο οξύ για την ηγεσία της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης