Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Bakhmut – Θα χάσουμε και άλλα εδάφη

Zelensky: Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Bakhmut – Θα χάσουμε και άλλα εδάφη
Προετοιμάζουμε την αντεπίθεση μας, θα είναι επιτυχής λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το Bakhmut υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν καταλάβει πάνω από το 90% της πόλης.
Αν και οι Ουκρανοί μετρούν τεράστιο αριθμό νεκρών στρατιωτών για την υπεράσπιση της πόλης ο Zelensky επισημαίνει ότι τυχόν απώλεια της, θα αποτελέσει απειλή για να χαθούν και άλλα εδάφη.
«Είναι αδύνατο για εμάς να παραδώσουμε το Bakhmut, διότι αυτό θα επεκτείνει το μέτωπο.
Αυτή η εξέλιξη θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις και στις δυνάμεις της Wagner πρόσθετες ευκαιρίες για να καταλάβουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος από τα εδάφη μας» υποστήριξε μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya ο Zelensky.

Προετοιμάζουμε την αντεπίθεση

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, είπε ότι θα γίνει και ότι το Κίεβο πιστεύει στην επιτυχία της, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Η αντεπίθεση είναι ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας» υπογράμμισε ο Zelensky.

Σκληρές μάχες

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Denis Pushilin, o επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk – στην περιοχή της οποίας βρίσκεται και το Bakhmut – υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στα βορειοδυτικά και δυτικά τμήματα της πόλης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση εκεί εξακολουθεί να παραμένει πολύ τεταμένη.
«Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις της Wagner έχουν προωθηθεί στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της πόλης.
Έχουν προσεγγίσει μια μάλλον δύσκολη περιοχή, όπου υπάρχουν πολυώροφα κτήρια, όπου ο εχθρός έχει οργανώσει την άμυνα του» ανέφερε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης