Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Medvedev σε G7: Τέλος η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά, εάν απαγορεύσετε τις εξαγωγές στη Ρωσία

Απειλές Medvedev σε G7: Τέλος η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά, εάν απαγορεύσετε τις εξαγωγές στη Ρωσία
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών πρόκειται να λήξει στις 18 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Σε σαφή προειδοποίηση στα κράτη – μέλη της G7 ότι σε περίπτωση που προχωρήσουν στην απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία, η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά θα τερματιστεί άμεσα προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Την περασμένη εβδομάδα, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε πως η G7 εξέταζε το σενάριο του να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει απειλήσει να βάλει τέλος στη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία πρόκειται να λήξει στις 18 Μαΐου.
«Αυτή η ιδέα των ηλιθίων της G7 σχετικά με μια πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών στην χώρα μας από επιλογή είναι μια όμορφη ιδέα για το ότι συνεπάγεται μια αμοιβαία απαγόρευση στις εισαγωγές τους από την χώρα μας, που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες αγαθών που είναι και τα πιο «ευαίσθητα» για την G7.
Σε αυτήν την περίπτωση, η συμφωνία για τα σιτηρά – και πολλών άλλων πραγμάτων που χρειάζονται – θα τελειώσουν για αυτούς» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.

Η συμφωνία για τα σιτηρά

Τον περασμένο Ιούλιο Ρωσία και Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών έτσι ώστε να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Η Μόσχα έχει συμφωνήσει να επεκτείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά έως τις 18 Μαΐου, αν και το Κίεβο και τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως η συμφωνία μπορεί να ισχύσει και για μια περίοδο 60 ημερών μετά από αυτήν την ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης