Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Lavrov να συναντηθεί με τον Blinken

Ρωσία: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Lavrov να συναντηθεί με τον Blinken
Η Ρωσία ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Δεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov και του Αμερικανού ομολόγου του, Antony Blinken στο περιθώριο των εκδηλώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ατζέντα προς συζήτηση σε αυτό το σημείο», είπε πριν από την αναχώρηση της ρωσικής αντιπροσωπείας για τη Νέα Υόρκη.
Η Ρωσία ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο.
Στο πλαίσιο της ρωσικής προεδρίας, ο Lavrov θα λάβει μέρος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 24 και 25 Απριλίου.

Δυσφορία στη ρωσική πλευρά


Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Panikin δήλωσε νωρίτερα ότι ο Lavrov είχε προσκαλέσει κορυφαίους διπλωμάτες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Blinken, να συμμετάσχουν στις υπουργικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Πάντως ο Ryabkov εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι εκείνες τις μέρες ο Blinken στην έδρα του ΟΗΕ.
«Εάν είναι εκεί, θα αποφασίσουμε ανάλογα με την κατάσταση.
Εάν όχι - επαναλαμβάνω - θα βρούμε τον τρόπο να μεταφέρουμε τα σήματα που συνδέονται με αυτήν την απολύτως απαράδεκτη, εξωφρενική εκδήλωση της αντιρωσικής κατάστασης» εξήγησε.
«Και θα απαντήσουμε. Το τονίζω για άλλη μια φορά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης