Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρουμανία ξεκινά αυστηρούς ελέγχους στη διακίνηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ουκρανία - Μπλόκο στις εισαγωγές στην Ανατολική Ευρώπη

Η Ρουμανία ξεκινά αυστηρούς ελέγχους στη διακίνηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ουκρανία - Μπλόκο στις εισαγωγές στην Ανατολική Ευρώπη
Τα ρουμανικά τελωνεία από τις 24 Απριλίου θα σφραγίσουν φορτίο αγροδιατροφής από την Ουκρανία
Από τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, η Ρουμανική Τελωνειακή Υπηρεσία θα σφραγίσει φορτία αγροδιατροφής από την Ουκρανία, τα οποία διαμετακομίζονται σε άλλες χώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας .
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει στον κυβερνώντα συνασπισμό να αποφασίσουν να σταματήσουν την εισαγωγή σιτηρών και άλλων αγαθών από την Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Γεωργίας Petre Daya δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στην Πολωνία , την Ουγγαρία , τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία να ακυρώσουν τη μονομερή απόφαση για απαγόρευση εισαγωγών από την Ουκρανία, υποσχόμενος σε αντάλλαγμα να αναπτύξει έναν μηχανισμό για την αναστολή των εισαγωγών ουκρανικής σιτηρά.
«Ο Υπουργός Γεωργίας Petre Daya ανακοίνωσε ότι το ρουμανικό κράτος θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (σφράγιση και παρακολούθηση) για οχήματα που διέρχονται από ρουμανικό έδαφος προς τρίτες χώρες, προκειμένου να προστατεύσει τους Ρουμάνους αγρότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ροής ουκρανικών σιτηρών», - ανέφερε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας .
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε ισχύ στις 24 Απριλίου.

Η... εξέγερση των σιτηρών 

Τόνισε ότι η Ρουμανία είναι έτοιμη να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία στον εμπορικό τομέα, αλλά όχι εις βάρος των Ρουμάνων αγροτών.
Ο Daya υπενθύμισε επίσης ότι τα ρουμανικά τελωνεία θα ελέγξουν όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα από την Ουκρανία
Η Πολωνία και η Ουγγαρία, εν μέσω διαμαρτυριών από ντόπιους αγρότες, ανακοίνωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι ανέστειλαν τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς δασμούς.
Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, η Σλοβακία ανακοίνωσε την αναστολή της εισαγωγής σιτηρών και άλλων μεμονωμένων προϊόντων από την Ουκρανία και την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι η Βουλγαρία εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο να επιβάλει προσωρινή απαγόρευση στην εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης