Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν: Σε λίγα 24ωρα έφυγαν σχεδόν 20.000 Σουδανοί - Το Τσαντ περιμένει 100.000 πρόσφυγες

Ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν: Σε λίγα 24ωρα έφυγαν σχεδόν 20.000 Σουδανοί - Το Τσαντ περιμένει 100.000 πρόσφυγες
Περίπου 10.000 με 20.000 Σουδανοί έχουν ήδη περάσει τα σύνορα προς το Τσαντ μια εβδομάδα μετά την έναρξη των μαχών στο Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον φορέα του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) των Ηνωμένων Εθνών στο Τσαντ, Pierre Honnorat, δήλωσε ότι αναμένει να δει περισσότερους πρόσφυγες να φεύγουν πέρα ​​από τα σύνορα από το Σουδάν για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.
Περίπου 10.000 με 20.000 Σουδανοί έχουν ήδη περάσει τα σύνορα προς το Τσαντ μια εβδομάδα μετά την έναρξη των μαχών στο Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές της χώρας.
"Περιμένουμε περισσότερα κύματα, αυτό είναι βέβαιο.
Αμέσως, όταν θα υπάρξει παράθυρο ασφαλείας για να έρθουν.
Υπάρχουν μεγάλες πόλεις κοντά στα σύνορα και εκείνες δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν", ο Pierre Honnorat, διευθυντής του WFP στο Τσαντ, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή.
Ο Honnorat είπε ότι 400.000 Σουδανοί πρόσφυγες που είχαν ήδη εγκαταλείψει το Σουδάν κατά τη διάρκεια προηγούμενων συγκρούσεων είναι απλωμένοι στην περιοχή των συνόρων του Τσαντ σε 14 καταυλισμούς.
Στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, απελπισμένοι κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους κάτω από βομβαρδισμούς ενώ μαχητές περιφέρονται στους δρόμους.
Χιλιάδες αλλοδαποί που έχουν παγιδευτεί στις μάχες, απομακρύνονται ήδη, μεταξύ των οποίων το προσωπικό της πρεσβείας, οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια και οι φοιτητές στο Χαρτούμ και αλλού στο Σουδάν.

"Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα προετοιμάζεται να υποδεχθεί τουλάχιστον 100.000.

Είναι πιθανό ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότεροι, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι", είπε ο Χονοράτ.
Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες από χωριά κατά μήκος των συνόρων ήταν γυναίκες και παιδιά.
"Ο αριθμός των παιδιών ήταν εντυπωσιακός.
Ήμασταν έκπληκτοι που είδαμε τόσα πολλά παιδιά να περνούν.
Ήταν αποκαρδιωτικό [να] βλέπεις τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω από δέντρα.
Μερικά από αυτά έχουν υποστεί βία, τα σπίτια τους κάηκαν, τα χωριά τους καταστράφηκαν και οι γειτονιές τους λεηλατημένο εντελώς», είπε.
Ο Honnorat είπε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη παροχής επαρκούς πόσιμου νερού στην άνυδρη περιοχή της ερήμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης