Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραπαίουν οι Ουκρανοί ζητούν 10πλάσια βοήθεια - Schiller: Οι ΗΠΑ θυσιάζουν τους Ουκρανούς – Σε άμυνα οι Ρώσοι μετά την κατάληψη Bakhmut, Avdiivka, Marinka

Παραπαίουν οι Ουκρανοί ζητούν 10πλάσια βοήθεια - Schiller: Οι ΗΠΑ θυσιάζουν τους Ουκρανούς – Σε άμυνα οι Ρώσοι μετά την κατάληψη Bakhmut, Avdiivka, Marinka
Schiller institute: Οι ΗΠΑ θυσιάζουν Ουκρανούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους συμμάχους τους
(upd 15) Οι Ουκρανικές δυνάμεις παραπαίουν, πλέον ανοικτά δηλώνουν ότι τα 140 δισεκ. δολάρια βοήθειας δεν επαρκούν και ζητούν να 10πλασιαστούν οι προμήθειες οπλικών συστημάτων.
Ταυτόχρονα ο προκλητικός αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το 1% του ΑΕΠ κάθε χώρας να δοθεί ως βοήθεια στην Ουκρανία…
Και ενώ οι Ουκρανοί δεν έχουν σημειώσει καμία στρατιωτική επιτυχία από τον Ιανουάριο, ίσως ότι κατέλαβαν δύο μικρά νησιά στο Δέλτα του Δνείπερου ποταμού… οι Wagner αποδεκατίζουν τα όνειρα των Ουκρανών να ανακαταλάβουν το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις και ειδικά οι Wagner που ανέλαβαν την κατάληψη του Bakhmut ελέγχουν το 89% με 90% της πόλης.
Επίσης φαίνεται ότι μετά την κατάληψη των στρατηγικών πόλεων της Ανατολικής Ουκρανίας Bakhmut, Avdiivka, Marinka, οι ρωσικές δυνάμεις θα περάσουν σε άμυνα ώστε να επανασχεδιάσουν την στρατηγική τους…

Το Schiller Institute αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θυσιάζουν τους Ουκρανούς, βάζοντας σε ρίσκο και την συμμαχία στο ΝΑΤΟ, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύεται αδιέξοδο.
Ο Gerald Hyman, ο ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών ανέφερε ότι μετά τον πόλεμο η Δύση πρέπει να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με την Ρωσία….

Οι Wagner καταστρέφουν τα όνειρα των Ουκρανών

Ο ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας, Wagner καταστρέφει τα όνειρα των Ουκρανών για ανακατάληψη του Bakhmut καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 90% της πόλης.
Το πρωί της 21ης Απριλίου, ο σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός στρατός είχε περικυκλώσει την ουκρανική ομάδα στο Bakhmut.
Η δήλωση έγινε αφού προέκυψαν αναφορές από το μέτωπο ότι οι Wagner, με την υποστήριξη του αερομεταφερόμενου πυροβολικού, κατάφεραν να κόψουν την κύρια οδό ανεφοδιασμού των Ουκρανικών μονάδων.
Τα προπύργια της ουκρανικής 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο προς Chasov Yar δυτικά του Khromovo τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κοπεί περίπου 500 μέτρα του δρόμου.

Ο δρόμος O-0506 ήταν η κύρια οδός επικοινωνίας με την ουκρανική δύναμη στο Bakhmut τις τελευταίες εβδομάδες.
Πάνω από το 60% των προμηθειών των Ουκρανών περνούσε από αυτόν τον δρόμο.
Ορισμένες ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν την απώλεια του δρόμου, αλλά ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εμποδίσει τους Ρώσους να ελέγξουν περισσότερο έδαφος.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την πίεση στις ουκρανικές θέσεις στα δυτικά του Khromovo.
Προχώρησαν σε δασική περιοχή και πλησίασαν τον αυτοκινητόδρομο, γεγονός που αύξησε απότομα την ποσότητα ουκρανικού εξοπλισμού που καταστράφηκε κατά τις προσπάθειες να σπάσουν στο Bakhmut κατά μήκος του δρόμου και χωράφια μεταξύ Khromovo και Ivanovskoe.

Εν τω μεταξύ, ο δρόμος από το Bakhmut προς την Konstantinovka δεν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της ουκρανικής ομάδας στην πόλη.
Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο αυτοκινητόδρομο στο Ivanovskoe και στο Bakhmut διεξάγονται μάχες στις νοτιοδυτικές συνοικίες.
Οι Wagner προχωρούν στο Bakhmut, ανατολικά του μνημείου Mig-17 στην είσοδο της πόλης.

Στο κέντρο του Bakhmut, οι ουκρανικές μονάδες έχασαν όλες τις κύριες θέσεις τους στην περιοχή των σιδηροδρομικών γραμμών και του σιδηροδρομικού σταθμού Bakhmut-2.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια μεγάλη περιοχή στα νότια.
Πιο πρόσφατα, εξασφάλισαν την επικράτεια του ξενοδοχείου Transit.
Στα βόρεια οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειές τους να αντεπιτεθούν.

Στις βόρειες συνοικίες του Bakhmut, οι Wagner προχωρούν σε ένα ευρύ μέτωπο, οι μάχες έχουν ήδη φτάσει στο Νοσοκομείο Νο.2 της πόλης.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι Ρώσοι εισβάλλουν στα οχυρά της Ουκρανικής 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και του 2ου μηχανοκίνητου τάγματος της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.
Σήμερα, περίπου το 90% της πόλης Bakhmut βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Wagner.
Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις στον οικισμό Slavyansk-Kramatorsk πλήττονται τακτικά από πυραύλους, drones και εναέριες βόμβες.
Ένα από αυτά τα χτυπήματα κατέστρεψε πρόσφατα το αρχηγείο της ουκρανικής επιχειρησιακής ομάδας «Bakhmut».
Τα ρωσικά χτυπήματα αυξάνουν τις απώλειες της Ουκρανίας και καταστρέφουν τις ελπίδες τους για αντεπίθεση στο Bakhmut.

Τραυματίστηκε Έλληνας στο Bakhmut

Ένας Έλληνας στρατιώτης, πατέρας ενός που παιδιού πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών εδώ και περίπου έξι μήνες τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κιέβου.
Ο στρατιώτης ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα και ελληνική ταυτότητα, βρίσκεται ανάμεσα στην ομάδα Ουκρανών, οι οποίοι πολεμούν στην πόλη Bakhmut, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ
 Πριν από λίγα 24ωρα, ο Έλληνας στρατιώτης που συμμετείχε στην ομάδα που πολεμούσε τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία έχουν σχεδόν καταλάβει όλη την πόλη τραυματίστηκε.
Από τους 10 στρατιώτες, επέζησαν μόλις οι τρεις, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας οπλίτης.
Ο Έλληνας στρατιώτης, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, νοσηλεύεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείου του Κιέβου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν δύο δάχτυλα του.

Schiller institute: Οι ΗΠΑ θυσιάζουν Ουκρανούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους συμμάχους τους

Η ιδρύτρια του διεθνούς Ινστιτούτου Schiller που εδρεύει στην Γερμανία, Helga Zepp-LaRouche, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θυσιάζουν τους Ουκρανούς και επισήμανε ότι η προσπάθεια ελέγχου των συμμάχων από την Αμερική θα οδηγήσει τελικά σε υπονόμευση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς τους Αμερικανούς.
Η διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τα ουκρανικά στρατεύματα ως διαπραγματευτικό χαρτί σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων, ενώ θέτουν σε κίνδυνο τους δικούς τους συμμάχους, αυτό τόνισε η ιδρύτρια του διεθνούς Ινστιτούτου Schiller, Helga Zepp-LaRouche.

«Από τη μία πλευρά, η διαρροή αποκάλυψε ότι η πραγματική στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία ελέγχεται από τις ΗΠΑ, η οποία καθιστά τα ουκρανικά στρατεύματα διαπραγματευτικό χαρτί σε έναν πόλεμο αντιπρόσωπων… και αυτός δεν είναι ο πιο ευχάριστος ρόλος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν και ελέγχουν τους συμμάχους και αυτό θα υπονομεύει όλο και περισσότερο την αξιοπιστία των ΗΠΑ απέναντι στην Ευρώπη.
Η πραγματική ανησυχία είναι οι συνέπειες της παραπληροφόρησης στις εκτιμήσεις για την ικανότητα των Ουκρανών να μάχονται.
«Αν οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν πολύ πιο απαισιόδοξες και στην πραγματικότητα ρεαλιστικές για την αδυναμία των Ουκρανών να «νικήσουν», ωστόσο έδωσαν εσκεμμένα διαφορετικές εκτιμήσεις, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι Ουκρανοί θυσιάστηκαν και οι σύμμαχοι αναγκάστηκαν να αυξήσουν την συμμετοχή τους δίνοντας όλο και πιο ισχυρά όπλα, πλέον έχουν γίνει στόχοι των Ρώσων.
Η πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της «επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της χρήσης του δολαρίου ως όπλου, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Η αποδολαριοποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Επιπλέον, η δυνατότητα της προπαγάνδας έχει χαθεί, επειδή ο μισός πλανήτης δεν πιστεύει πλέον στην αμερικανική αφήγηση» κατέληξε το Schiller institute

Οι Ουκρανοί τοποθέτησαν 200 γερμανικές νάρκες σε κατοικημένη περιοχή

Οι άνδρες του μηχανικού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας εντόπισαν και κατέστρεψαν περίπου 200 νάρκες γερμανικής κατασκευής που είχαν εγκαταστήσει οι Ουκρανοί σε κατοικημένη περιοχή, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού εγκατέστησαν γερμανικές νάρκες σε οικισμό σε μία από τις περιοχές εντός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.
Στρατιώτες της δυτικής ομάδας μάχης εκκαθάρισαν περίπου 200 νάρκες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν αμάχους στο Kharkiv

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην ανατολική περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας κατέστρεψαν πολιτικές υποδομές στην περιοχή, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος την Κυριακή (23/4/2023).
Τις προηγούμενες ώρες η Ρωσία βομβάρδισε τις περιοχές Kharkiv, Kupiansk, Chuhuiv, Bohodukhiv, Vovchansk, Timofiivka, Novomlynsk και Zapadne, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Synyehubov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκαν δύο κτίρια ενώ υπέστησαν ζημιές 10 σπίτια στο χωριό Kotlyari, μαζί με ένα γκαράζ και τέσσερα αυτοκίνητα, είπε ο αξιωματούχος.

Οι Ουκρανοί απέτυχαν… ζητούν 10 φορές περισσότερα όπλα

Οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Εξωτερικών και πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andriy Melnik δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται 10 φορές περισσότερα όπλα.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολίασε ειρωνικά της δηλώσεις του Ουκρανού αξιωματούχου.
«Η Ουκρανία κάλεσε την Δύση να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές... και να βγάλει και τα εσώρουχά της».

Ο Andriy Melnik ζήτησε από τις δυτικές χώρες να διαθέσουν το 1% του ΑΕΠ για να στείλουν όπλα στην Ουκρανία ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται 10 φορές περισσότερη υποστήριξη από αυτή που της παρέχεται.
Η Δύση πραγματοποιεί συστηματικά μαζικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

ΗΠΑ – Γερουσία: Να σταματήσει η «απεριόριστη» βοήθεια στη Ουκρανία

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Paul Rand προέτρεψε με ένα μήνυμά του στο Twitter να σταματήσει την «απεριόριστη» βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Και θα είμαστε ενάντια σε όλα τα μελλοντικά πακέτα βοήθειας εκτός εάν συνδέονται με μια σαφή διπλωματική στρατηγική», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, η αμερικανική πολιτική θα πρέπει να στοχεύει στην ταχεία επίλυση της σύγκρουσης.
Έτσι ο Rand σχολίασε τη δημοσίευση συναδέλφου βουλευτή, ο οποίος έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν στη σύγκρουση για την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Daily Caller, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έστειλαν επιστολή στον Λευκό Οίκο καλώντας τους να σταματήσουν τη βοήθεια προς το Κίεβο μέχρι να προταθεί μια κατάλληλη διπλωματική στρατηγική.

Η Δύση θα πρέπει να ξαναχτίσει τις γέφυρες με την Ρωσία

Η Δύση θα πρέπει να χτίσει γέφυρες με τη Ρωσία μετά το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης, υποστηρίζει ο Gerald Hyman, ο ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Μάλιστα πρότεινε να πειστούν οι Ρώσοι «να διαπραγματευτούν μια ανεκτή λύση αλλά και να τους δοθούν συγκεκριμένες εξασφαλίσεις».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα αποδεκτό σχέδιο για τη συνεργασία με τη Ρωσία μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Gerald Hyman, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The National Interest.

Οι δηλώσεις που γίνονται από πολιτικούς εναντίον της Ρωσία είναι ένα σοβαρό λάθος.
«Ο διεθνής εξοστρακισμός δεν αποτελεί μια συνετή συνταγή για σχέσεις, ιδιαίτερα για μια χώρα τόσο μεγάλη και σημαντική όσο η Ρωσία», σημείωσε ο Hyman.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Ρωσία στην πραγματικότητα είναι «μια επεκτατική χώρα με εκτεταμένους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους, μια ομοσπονδία δημοκρατιών, η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο που εκτείνεται σε έντεκα ζώνες ώρας, πραγματικά, ένα είδος αυτοκρατορίας από μόνη της», σημείωσε ο Hyman.
Ο ειδικός υπενθύμισε την ιστορία της Ρωσίας, τις ένοπλες δυνάμεις της, τα πυρηνικά όπλα της.
«Επιπλέον, ακόμη κι αν η Ρωσία μπορούσε να εξοστρακιστεί από τη Δύση, δεν μπορεί να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο, και παρόλο που θα πλήρωνε τεράστιο τίμημα εάν απομονωθεί από τη Δύση, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες».
«Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να δουν τη Ρωσία να συνδέεται με την Κίνα και έτσι να βρεθούν οι αμερικανοί αντιμέτωποι με δύο κολοσσούς.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Τα πληρώματα των βαρέων συστημάτων φλογοβόλων TOS-1A Solntsepyok του Ρωσικού Κέντρου Ομάδων Μάχης έπληξαν πολλά προπύργια του ουκρανικού στρατού μέσα σε 24 ώρες.
«Στην περιοχή Krasny Liman, πληρώματα των βαρέων φλογοβόλων TOS-1A Solntsepyok εξαπέλυσαν επίθεση με πυρά εναντίον των προπυργίων του στρατού της Ουκρανίας».
Επίσης πλήρωμα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Strela-10 κατέστρεψε και ένα drone τύπου Leleka-100.
Ο ρωσικός στρατός σκότωσε έως και 200 Ουκρανούς στρατιώτες κατά την προέλασή του στην περιοχή του Donetsk τις προηγούμενες ώρες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Igor Konashenkov.

Εξεγέρσεις ξεσπούν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων στο Chasov Yar, Konstantinovka

Εξεγέρσεις ξεσπούν μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών στο Chasov Yar και στην Konstantinovka, καθώς αποχωρούν, από το στράτευμα δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της PMC Wagner.
«Έχουν ξεκινήσει εξεγέρσεις μεταξύ των στρατιωτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Chasov Yar και στην Konstantinovka. Σηκώνονται και φεύγουν» δήλωσε ο Prigozhin.
Ο ιδρυτής των Wagner σχολίασε τις αναφορές ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky είχε απαιτήσει από τον Διοικητή των χερσαίων δυνάμεων Alexander Syrsky να παραμείνουν τα στρατεύματα της Ουκρανίας στο Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία) μέχρι τις 9 Μαΐου, ώστε «να αποτραπεί μια μεγάλη νίκη προπαγάνδας της Ρωσίας».

Επιθέσεις σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 22 Απριλίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και το Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna).
Στοιχεία της Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας 98 Φρουρών (VDV) προχώρησαν στη δασική περιοχή κοντά στην Kreminna.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις προς το Terny (16 χλμ δυτικά της Kreminna) και το Nevske (19 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και κοντά στο Kuzymivka (13 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και το Bilohorivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή
Siversk στις 22 Απριλίου αλλά και σε περιοχές γύρω από την πόλη Siversk
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες αντεπιθέσεις κοντά στην Kreminna.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Kreminna.

Συνεχίζονται τα εδαφικά κέρδη στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν γύρω από το Bakhmut στις 22 Απριλίου, πλησιάζει η οριστική κατάκτηση του Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέχρι ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου O0506 βορειοδυτικά του Khromove (αμέσως δυτικά του Bakhmut).
Οι Wagner πραγματοποιούν επιθέσεις κατά μήκος του δρόμου στην περιοχή, αλλά επανέλαβαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν περικυκλώσει το Bakhmut ολοκληρωτικά.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο O0506 εδώ και αρκετό καιρό, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλο βαθμό τον δρόμο.
Ρωσικές πηγές και πηγές μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται σε δρόμους που διέρχονται από το Ivanivske και σε πολλούς δρόμους πεδίου στην περιοχή για να τροφοδοτούν την ουκρανική ομάδα στο Bakhmut.
Οι έντονες βροχοπτώσεις κατέστρεψαν τους χωματόδρομους στο Bakhmut, καθιστώντας αδύνατη την απόσυρση των Ουκρανικών δυνάμεων από το Bakhmut.
Οι έντονες βροχοπτώσεις εμποδίζουν τα τροχοφόρα οχήματα να χρησιμοποιούν τους αγροτικούς δρόμους, αλλά υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε θέση να χρησιμοποιούν οχήματα προς το Bakhmut.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι τα αποσπάσματα επίθεσης Wagner κατέλαβαν τρία τετράγωνα στο δυτικό Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο και κεντρικό Bakhmut καθώς και πιο κοντά στο Ολυμπιακό εφεδρικό σχολείο στο δυτικό Bakhmut.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Hryhorivka (9 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), το Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), το Khromove και το Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut).

Επιθετικές επιχειρήσεις στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου Avdiivka στο Donetsk στις 22 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Novokalynove (13 χλμ βόρεια της Avdiivka) και εντός 27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske, Nevelske και Marinka
Οι κύριες μάχες στην περιοχή Avdiivka διεξάγονται δυτικά και βόρεια της Krasnohorivka (8 χλμ βόρεια της Avdiivka) και ότι στοιχεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) η χωριστή Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίου Φρουρών διεξήγαγε μια επίθεση θέσεων σε ουκρανικές θέσεις ανατολικά του Novokalynove.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν τις ουκρανικές προσπάθειες να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις δυτικά της Novobakhmutivka (13 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) κοντά στον αυτοκινητόδρομο H-20 μεταξύ της πόλης Donetsk και Kostyantynivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις βορειοδυτικά του Vodyane (8 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και κοντά στην Paraskoviivka (36 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka
Οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν την πίεση στη πόλη Marinka και πρόσφατα ενίσχυσαν τις θέσεις τους, την περιοχή.

Νότιο μέτωπο

Ουκρανικές δυνάμεις και πιθανοί αντάρτες συνεχίζουν να στοχεύουν ρωσικούς κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης στις πίσω περιοχές στη νότια Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της Κριμαίας ισχυρίστηκε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα drones με στόχο τη γέφυρα του στενού του Κερτς, χωρίς να προκληθεί ζημιά στη γέφυρα ή θύματα.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές ένα ήταν ουκρανικό UAV ή ένας πύραυλος από ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Hrim-2, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές αρχές μπορεί να μην γνωρίζουν ή να μην αποκαλύπτουν τον τύπο του όπλου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τα πυρά ρουτίνας δυτικά της Hulyaipole και στην περιφέρεια Kherson στις 22 Απριλίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 21 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν οριακές προελεύσεις νότια της Myrne (12 χλμ νοτιοδυτικά της Hulyaipole).
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν αναγνωριστικές επιθέσεις κοντά στο Dorozhnyanka (6 χιλιόμετρα νότια της Hulyaipole).

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_222023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_222023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_222023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης