Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Prigozhin: Πολέμησε ο γιος του Peskov στις τάξεις των μισθοφόρων της Wagner στην Ουκρανία

Αποκάλυψη Prigozhin: Πολέμησε ο γιος του Peskov στις τάξεις των μισθοφόρων της Wagner στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον 61χρονο επικεφαλής της Wagner, ο 33χρονος υπηρέτησε σε μονάδα πυροβολικού στην επαρχία Luhansk, έπειτα από εκπαίδευση τριών εβδομάδων
Σχετικά Άρθρα
Στις τάξεις των δυνάμεων της Wagner στην Ουκρανία πολέμησε ο Nikolay Peskov, γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov που είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, V. Putin, σύμφωνα με τον ιδρυτή της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων, Evgeny Prigozhin.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στις 22/4 ο Prigozhin, επικοινώνησε μαζί του ο Dmitry Peskov για να συζητήσουν τη στρατολόγηση του γιου του και τον συμβούλευσε να μην τον στείλει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες έχει επανειλημμένως επικρίνει για φτωχό εξοπλισμό, ανεπαρκή εκπαίδευση και κακή καθοδήγηση από τα ανώτερα κλιμάκια. Σύμφωνα με τον Prigozhin, ο Peskov είχε προσπαθήσει αρχικά να μεταπείσει τον γιο του, όταν έμαθε ότι ήθελε να πολεμήσει στην Ουκρανία.
peskov.JPG
Ο 33χρονος Nikolay Peskov - που είναι επίσης γνωστός ως Nikolay Choles - δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda που δημοσιεύει φωτογραφία του με στρατιωτική στολή, ότι υπηρέτησε επειδή το θεώρησε καθήκον του, τον στήριξε η οικογένειά του και παρασημοφορήθηκε λίγο πριν την Πρωτομαγιά.
peskov3.JPG
Ωστόσο, κάποιοι αμφισβητούν ότι συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.
Πάντως, τόσο ο Prigozhin, όσο και ο ίδιος Nikolay Peskov  σημείωσαν ότι υπηρέτησε με ψευδώνυμο.
Σύμφωνα με τον 61χρονο επικεφαλής της Wagner, ο 33χρονος υπηρέτησε σε μονάδα πυροβολικού στην επαρχία Luhansk, έπειτα από εκπαίδευση τριών εβδομάδων και χαρακτήρισε «υποδειγματικές» τις υπηρεσίες του.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι γόνοι της ρωσικής ελίτ αποφεύγουν την ανάπτυξή τους στο πεδίο των μαχών, καθώς «τους κρύβουν οι γονείς τους» και πρόσθεσε ότι γιοι διάσημων εγγράφονται σε πανεπιστήμια, παίρνοντας αναβολή στράτευσης, όταν παιδιά εργατών πεθαίνουν στον πόλεμο.
Πάντως, ο Prigozhin, δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο γιος του Dmitry Peskov πολέμησε στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι αυτό έγινε υπό άκρα μυστικότητα, ούτε οι συμπολεμιστές του στην Wagner δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα, «μόνον εγώ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας το γνωρίζαμε».
«Επέδειξε θάρρος και ηρωισμό, όπως όλοι οι άλλοι», πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι ο 33χρονος έχει άδεια, ύστερα από έξι μήνες υπηρεσίας.
Πάντως, όπως και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, έτσι και ο γιος του, ο Nikolay Peskov, υπόκειται σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από τον Dmitry Peskov, παρόλο που η είδηση αναμεταδίδεται σε μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης