Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μανιφέστο Trump: Εάν εκλεγώ το 2024, οι ΗΠΑ θα κερδίσουν την πλήρη ανεξαρτησία τους από την Κίνα

Μανιφέστο Trump: Εάν εκλεγώ το 2024, οι ΗΠΑ θα κερδίσουν την πλήρη ανεξαρτησία τους από την Κίνα
Μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φλόριντα, o Trump δεσμεύθηκε να επιτύχει πλήρη ανεξαρτησία από την Κίνα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump διακήρυξε, πως εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2024 η Αμερική θα επιτύχει την πλήρη ανεξαρτησία της από την Κίνα.
Σύμφωνα με τον Trump το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρέχουν στην Κίνα πετρέλαιο και χρήματα είναι «τρελό».
Μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φλόριντα, δεσμεύθηκε να επιτύχει πλήρη ανεξαρτησία από την Κίνα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η Κίνα έχει υπερβολική δύναμη στις ΗΠΑ.
Είπε επίσης ότι εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα καταργήσει την αρχή του πιο ευνοημένου έθνους (MFN) για την Κίνα.
Την Τρίτη (18/4), η εφημερίδα Politico επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden πρόκειται να ανακοινώσει άνευ προηγουμένου περιορισμούς στις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα στα τέλη Απριλίου για να περιορίσει την τεχνολογική και στρατιωτική άνοδο του Πεκίνου.

Η απάντηση της Κίνας

Σχολιάζοντας αυτές τις πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στερήσουν την Κίνα από το δικαίωμά της στην ανάπτυξη προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους ως ηγεμονικής χώρας στη διεθνή σκηνή και πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον επιδίδεται σε κραυγαλέο οικονομικό καταναγκασμό , παραβιάζοντας σοβαρά τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και του θεμιτού ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης