Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική αποκάλυψη Prigozhin (Wagner): Ξέσπασαν ταραχές στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, εγκαταλείπουν τα όπλα

Σημαντική αποκάλυψη Prigozhin (Wagner): Ξέσπασαν ταραχές στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, εγκαταλείπουν τα όπλα
Δήλωση του ιδρυτή των Wagner που απευθύνεται στον Zelensky και τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο επικεφαλής του στρατιωτικού ομίλου Yevgeni Prigozhin, που αναμένεται να αποβεί καταλυτική για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας εν όψει και της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης των Ουκρανών, η οποία πήρε παράταση λόγω καιρικών συνθηκών.
Ο Prigozhin περιέγραψε μία κατάσταση στις τάξεις του ουκρανικού στρατού που κάθε άλλο παρά έναν ετοιμοπόλεμο στρατιωτικό σχηματισμό δείχνει.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή των Wagner, στις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές Chasovoy Yar και Konstantinovka, ξέσπασαν ταραχές μεταξύ των μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Εγκαταλείπουν τα όπλα, σηκώνονται και φεύγουν. Δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν περισσότερο, μην σκοτώσετε χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς με τα χέρια σας»,
Ανέφερε ο Prigozhin σε δελτίο Τύπου απευθυνόμενος στην ουκρανική ηγεσία, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.

Προέλαση στα δυτικά

Η έκκληση Prigozhin απευθύνεται στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky.
Για πολλούς μήνες, οι μαχητές της ομάδας Wagner δίνουν σκληρές μάχες για το Bakhmut (Artemovsk στα ρωσικά) έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών στο Donbass.
Σύμφωνα με τον Prigozhin, οι δυνάμεις των Wagner ελέγχουν πάνω από το 80% της επικράτειας της πόλης.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την περασμένη ημέρα (21/4), αποσπάσματα εφόδου κατέλαβαν άλλα τρία τετράγωνα στα δυτικά της πόλης. Υποστηρίζονται από μονάδες των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, της αεροπορίας και του πυροβολικού της Νότιας Ομάδας.
Ο ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους σε αυτή την κατεύθυνση.

prig_z.jpg
Παραδοχή Ουκρανών

Επιπλέον, η αεροπορία συνεπικουρούμενη από το πυροβολικό της ομάδας «Νότια» και τα πυραυλικά συστήματα έπληξε τους Ουκρανούς στις θέσεις Bogdanovka και Nikolaevka στο Donetsk.
Την προηγούμενη μέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar αναγνώρισε ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται και να προελαύνει στο Bakhmut.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός διεξάγει ενέργειες τόσο αμυντικής όσο και «ενεργητικής φύσης».
Το Bakhmut βρίσκεται βόρεια της Gorlovka.

Οι Wagner έτοιμοι για την ουκρανική αντεπίθεση

Νωρίτερα ο Prigozhin εξέφρασε την ετοιμότητα του ομίλου του για την ουκρανική αντεπίθεση και συνέστησε προσοχή στους Ουκρανούς που πρόκειται να λάβουν μέρος στις μάχες και οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη Γερμανία.
«Σήμερα σκοτώνουμε όσους εκπαιδεύτηκαν στην Ουκρανία, αλλά αυτοί που έρχονται από τη Γερμανία θα είναι καλύτερα καταρτισμένοι», είπε.
«Η Δύση έχει παραδώσει 230 τανκς και 1.500 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.
Αυτό, επίσης, είναι αρκετό για να προκαλέσει σοβαρή ανησυχία», δήλωσε.
Η Ουκρανία, προέβλεψε ο Prigozhin, θα χτυπήσει όταν το έδαφος θα έχει σταθεροποιηθεί μετά τις ανοιξιάτικες βροχές.
«Θα επιτεθούν...θα έρθουν και θα προσπαθήσουν να μας διαλύσουν αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα αντισταθούμε», είπε ο ιδρυτής των Wagner.

Προέλαση – Οι Ρώσοι κατέλαβαν άλλες τρεις συνοικίες στο δυτικό τμήμα του Bakhmut
art.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης