Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης καταστροφή στις σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας με τις μαζικές απελάσεις διπλωματών από το Βερολίνο

Πλήρης καταστροφή στις σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας με τις μαζικές απελάσεις διπλωματών από το Βερολίνο
Η απόφαση της Γερμανίας να απελάσει μαζικά Ρώσους διπλωμάτες επιδεινώνει δραματικά τις σχέσεις των δύο χωρών
Σχετικά Άρθρα
Προς ολοκληρωτική καταστροφή οδεύουν οι διπλωματικές σχέσεις Βερολίνου – Μόσχας με την απόφαση της Γερμανίας να απελάσει μαζικά Ρώσους διπλωμάτες.
«Οι αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση μελών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στη Γερμανία.
Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, το οποίο συνεχίζει να καταστρέφει επιδεικτικά ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων Ρωσίας-Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής διάστασης», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ρωσικά αντίποινα

Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοινώνει πως απαντά άμεσα στη μαζική απέλαση των διπλωματών της από το Βερολίνο.
«Ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να ανταποδώσει την απόφαση και να απελάσει Γερμανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία, καθώς και να περιορίσει σημαντικά τον μέγιστο αριθμό υπαλλήλων των γερμανικών διπλωματικών αποστολών στη χώρα μας», σημειώνει η Μόσχα.
Στις 5 Απριλίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επίσημα τον Γερμανό πρέσβη στη Ρωσία Geza Andreas von Geyr για αυτή την απόφαση», ανέφερε η Μόσχα.

Η Ρωσία απελαύνει 34 Γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα

Η Ρωσία απελαύνει 34 από τους περίπου 90 Γερμανούς διπλωμάτες που εργάζονται στη Μόσχα, ανέφερε το Σάββατο (22/4/2023) η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι διπλωμάτες απελάθηκαν ως απάντηση στα «εχθρικά βήματα του Βερολίνου».
Ο μέγιστος αριθμός μελών του προσωπικού των γερμανικών διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία θα μειωθεί επίσης σημαντικά.

Λάδι στη φωτιά από Pistorius

Λάδι στη φωτιά των ρωσο – γερμανικών σχέσεων έριξε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ο οποίος χαρακτήρισε αποδεκτά τα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποκρουστεί η εισβολή του ρωσικού στρατού που άρχισε πριν από σχεδόν 14 μήνες.
«Είναι φυσιολογικό σε έναν τέτοιο πόλεμο το μέρος που δέχθηκε επίθεση να δρα στο έδαφος του εχθρού, για παράδειγμα για να κόψει οδούς ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Pistorius στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
«Όσο δεν πλήττονται πόλεις, άμαχοι, πρέπει κανείς να αποδεχτεί αυτό εξ ανάγκης. Όχι με χαρά, αλλά αν είναι μέρος προσπαθειών για να κοπούν, για παράδειγμα, οδοί ανεφοδιασμού», πρόσθεσε.

Medvedev: Ρωσική παρέλαση στο Βερολίνο

Με… μαθήματα ιστορίας απάντησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σχολιάζοντας τις αναφορές του Γερμανού υπουργού Άμυνας.
«Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, χωρίς να το πολυσκεφτεί, ξεστόμισε κάτι για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός μας. Σίγουρα ζηλεύει τη δόξα των διοικητών του τρίτου Ράιχ.
Λοιπόν, πρέπει πραγματικά να θυμάται έναν ιστορικό οιωνό.
Ένας Γερμανός που θέλει να επιτεθεί στη Ρωσία, πρέπει να είναι έτοιμος για την παρέλασή μας στο Βερολίνο», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επίθεση όμως εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και κατά της Βρετανίας λέγοντας ότι « έχει δείξει ιστορικά εχθρότητα προς τη Μόσχα και θα το κάνει και στο μέλλον»,
«Η Βρετανία ήταν πάντα, είναι και θα είναι ο αιώνιος εχθρός μας.
Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που το αλαζονικό, απεχθές βρεγμένο νησί της βυθιστεί στην άβυσσο της θάλασσας από ένα κύμα που θα προκληθεί από ένα ρωσικό οπλικό σύστημα αιχμής», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης