Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δείπνο στη... στρατόσφαιρα με θέα τ' άστρα και τη Γη - Το διαστημικό εστιατόριο των προτάσεων γάμου!

Δείπνο στη... στρατόσφαιρα με θέα τ' άστρα και τη Γη - Το διαστημικό εστιατόριο των προτάσεων γάμου!
Η γαλλική startup Zephalto ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα εξάωρο ταξίδι μέχρι τη στρατόσφαιρα, την κορυφή της Γης δηλαδή με το διαστημικό μπαλόνι που ονομάζεται Celeste για ένα εξαιρετικό δείπνο με «απαράμιλλη και μοναδική θέα».
Τους στίχους του τραγουδιού «fly me to the moon» φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ένα νέο project ένα εκπληκτικό εστιατόριο με τη μορφή «διαστημικού μπαλονιού» - κάψουλας όπου οι διαστημο-επισκέπτες θα γευματίζουν μεταξύ Γης και Σελήνης, στα 25 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Η γαλλική startup Zephalto ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα εξάωρο ταξίδι μέχρι τη στρατόσφαιρα, την κορυφή της Γης δηλαδή με το διαστημικό μπαλόνι που ονομάζεται Celeste για ένα εξαιρετικό δείπνο με «απαράμιλλη και μοναδική θέα», ιδανικό για μια αξέχαστη πρόταση γάμου, ή τον εορτασμό μιας επετείου.
Το διαστημικό αερόστατο θα ταξιδέψει σε ύψος 25.000 μέτρων (82021 πόδια) ή στο διπλάσιο ύψος από το ύψος που πετούν οι εμπορικές πτήσεις.
«Επιλέγουμε 25 χλμ. ύψος γιατί είναι το υψόμετρο όπου βρίσκεστε στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την καμπυλότητα της Γης στη μπλε γραμμή», δήλωσε ο Vincent Farret d'Astiès, ιδρυτής της Zephalto και μηχανικός αεροδιαστημικής, στο Bloomberg.
«Οι επισκέπτες θα είναι στο σκοτάδι του διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία μηδενικής βαρύτητας».
2_119.JPG
Πτήσεις και κόστη... τσιμπημένα!

Η Zephalto στοχεύει σε 60 πτήσεις ετησίως ξεκινώντας από το 2025.
Το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμή του εισιτηρίου... που απευθύνεται σε «βαριά βαλάντια», δεδομένου ότι κοστίζει περίπου 131.716 δολάρια το άτομο που περιλαμβάνει την πτήση και δύο γκουρμέ γεύματα. απεριτίφ ποτά, οινογνωσία και στρωματογραφική φωτογραφία.
Όπως όμως υποστηρίζει ο Zephalto αυτή η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από μια απλή πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα που ξεκινά από 450.000 διάστημα.
Η Zephalto υπόσχεται να προσφέρει την καλύτερη διαστημική εμπειρία και θέα χωρίς να σπάει πραγματικά την ατμόσφαιρα.
Το διαστημικό μπαλόνι μπορεί να χωρέσει έως και έξι επιβάτες τη φορά και δύο πιλότους στα 20τμ χώρου.
Η κάψουλα σχεδιάζεται επί του παρόντος από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Joseph Dirand και θα λειτουργεί γεμίζοντας με ήλιο ή υδρογόνο.
Το έργο έχει δρομολογηθεί καθώς έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ορισμένους παίκτες υψηλού προφίλ, όπως η Airbus, η Dassault, το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και η... Zephalto έχει αρχίσει προκρατήσεις.
Απλώς ζήτησε από τους επιβάτες να υποβληθούν σε σημαντική εκπαίδευση και ιατρικούς ελέγχους πριν από την ημερομηνία επιβίβασής τους, αλλά οποιοσδήποτε αρκετά υγιής για να πετάξει πληροί τις προϋποθέσεις.
3_80.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης