Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin: Οι Wagner δεν υποστηρίζουν κανένα στο Σουδάν, δεν εμπλεκόμαστε και δεν απαντάμε στις προκλήσεις

Prigozhin: Οι Wagner δεν υποστηρίζουν κανένα στο Σουδάν, δεν εμπλεκόμαστε και δεν απαντάμε στις προκλήσεις
«Θα πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά ότι οι Wagner δεν εμπλέκονται σε καμία περίπτωση στη σύγκρουση στο Σουδάν», ξεκαθάρισε ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου
Σχετικά Άρθρα
Οι Wagner δεν υποστηρίζουν κανέναν από τα εμπλεκόμενα μέρα στη σύγκρουση στο Σουδάν και οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό είναι προκλητικές, δήλωσε ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου, Yevgeny Prigozhin.
«Θα πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά ότι οι Wagner δεν εμπλέκονται σε καμία περίπτωση στη σύγκρουση στο Σουδάν.
Ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με οποιαδήποτε βοήθεια στον αρχηγό των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης Mohamed Hamdan Dagalo ή στον στρατηγό Abdel Fattah Al Burhan, ή οποιοδήποτε άλλο άτομο στο Σουδάν δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόπειρα πρόκλησης.
Θα αναφέρουμε αμέσως τέτοιες προσπάθειες στον ΟΗΕ για να τον ενημερώσουμε ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σουδάν», είπε ο Prigozhnin.
Οι εντάσεις στο Σουδάν έχουν κλιμακωθεί λόγω των διαφωνιών μεταξύ του διοικητή του στρατού Abdel Fattah al-Burhan, ο οποίος ηγείται επίσης του Κυρίαρχου Συμβουλίου, και του αναπληρωτή του Mohamed Hamdan Dagalo (Hamidti), επικεφαλής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.
Στις 15 Απριλίου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων φατριών κοντά σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Merowe και την πρωτεύουσα Χαρτούμ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 410 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης