Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη αγωγή κατά Credit Suisse από «κουρεμένους» ομολογιούχους ΑΤ1

Πρώτη αγωγή κατά Credit Suisse από «κουρεμένους» ομολογιούχους ΑΤ1
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται κατά της απόφαση της Ελβετίας να "κουρέψει" πλήρως ομόλογα AT1 της Credit Suisse, αξίας περίπου 18 δισ. δολαρίων, τον περασμένο μήνα
Επενδυτές που εκπροσωπούν κατόχους ομολόγων της Credit Suisse αξίας 5 δισ. δολαρίων, τα οποία "κουρεύτηκαν" πλήρως, κατέθεσαν αγωγή κατά της ρυθμιστικής αρχής των τραπεζών της Ελβετίας, σε μια κίνηση που αμφισβητεί τη φήμη της χώρας ως του πιο πολιτικά σταθερού και αξιόπιστου χρηματοπιστωτικού κέντρου στον κόσμο.
Η νομική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, η οποία εκπροσωπεί τους ομολογιούχους, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κίνηση αυτή ήταν το πρώτο βήμα σε μια μάχη για την καταβολή αποζημίωσης για τους πελάτες της, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία, όπως είπε, μηδενίστηκαν μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστρια UBS, στο πλαίσιο διάσωσής της.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται κατά της απόφαση της Ελβετίας να "κουρέψει" πλήρως ομόλογα AT1 της Credit Suisse, αξίας περίπου 18 δισ. δολαρίων, τον περασμένο μήνα.
"Δεσμευόμαστε να διορθώσουμε αυτή την απόφαση, κίνηση η οποία δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των πελατών μας, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη θέση της Ελβετίας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα", τόνισε ο Thomas Werlen, διευθύνων εταίρος της Quinn Emanuel στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης