Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις το 0,3% των επιστημόνων συμφωνεί ότι η ανθρωπότητα προκαλεί την κλιματική αλλαγή - Όχι το 97% όπως διέδωσε ο ΟΗΕ

Μόλις το 0,3% των επιστημόνων συμφωνεί ότι η ανθρωπότητα προκαλεί την κλιματική αλλαγή - Όχι το 97% όπως διέδωσε ο ΟΗΕ
Η κλιματική αλλαγή τώρα καθοδηγείται κυρίως από ανθρώπινες ενέργειες; 

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το 97% των επιστημόνων συμφωνεί ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον άνθρωπο.
Η συντριπτική πλειονότητα των επιστημόνων δεν έχει καμία άποψη για το ερώτημα εάν η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής, γιατί είναι πέρα ​​από τις σημερινές μας γνώσεις να απαντήσουμε.
Μόνο το 0,3% των επιστημονικών εργασιών αναφέρει ότι οι άνθρωποι είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής. Και όταν συμμετείχαν σε έρευνα, μόνο το 18% των επιστημόνων πίστευε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια μεγάλη ποσότητα –ή το σύνολο– πρόσθετης κλιματικής αλλαγής.
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ή μέθοδος που να μπορεί να καθορίσει ποιο μέρος από την αλλαγή της θερμοκρασίας από το 1900 προκλήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Γνωρίζουμε ότι η θερμοκρασία έχει μεταβληθεί πολύ κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. 
Γνωρίζουμε επίσης ότι σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ψύξη οφείλονταν εξ ολοκλήρου από τις φυσικές δυνάμεις.
Πολλοί επιστήμονες, μηχανικοί και εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας που αποτελούν τον Συνασπισμό CO2 συχνά ερωτώνται γιατο εξής: «Λοιπόν, πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή;» Η απάντησή μας; «Ναι, φυσικά και ναι: συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια». Είναι σημαντικό να κάνουμε όμως τις σωστές ερωτήσεις. 
Το ερώτημα δεν είναι «Συμβαίνει η κλιματική αλλαγή;»
Το πραγματικό ερώτημα σοβαρής σημασίας είναι: «Η κλιματική αλλαγή τώρα καθοδηγείται κυρίως από ανθρώπινες ενέργειες; Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να ακολουθείται από το "είναι το μεταβαλλόμενο κλίμα μας ωφέλιμο ή επιβλαβές για τα οικοσυστήματα και την ανθρωπότητα;"

Υπάρχουν ορισμένες επιστημονικές αλήθειες που είναι ποσοτικοποιήσιμες και αποδεικνύονται εύκολα, και με τις οποίες συμφωνεί τουλάχιστον το 97% των επιστημόνων. Εδώ είναι δύο:

  1. Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.
  2. Οι θερμοκρασίες, όπως μετρώνται με θερμόμετρα και δορυφόρους, αυξάνονται γενικά σε προσβολές και ξεκινούν για περισσότερα από 150 χρόνια.

Αυτό που είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί είναι το πραγματικό ποσοστό θέρμανσης που αποδίδεται σε αυξημένο ανθρωπογενές (ανθρωπογενές) CO 2.
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ή μέθοδος που να μπορεί να προσδιορίσει πόσο μεγάλο μέρος της θέρμανσης που είχαμε από το 1900 που προκλήθηκε άμεσα από εμάς.
Γνωρίζουμε ότι η θερμοκρασία έχει μεταβληθεί πολύ κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. Γνωρίζουμε επίσης ότι σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, η υπερθέρμανση και η ψύξη του πλανήτη οδηγούνταν εξ ολοκλήρου από φυσικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έπαψαν να λειτουργούν στις αρχές του 20ού αιώνα.
Ο ισχυρισμός ότι οι περισσότερες σύγχρονες θερμοκρασίες αποδίδονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες είναι επιστημονικά αβάσιμος. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε αυτό που  γνωρίζουμε  από αυτό που είναι μόνο απλά μια εικασία.

Ποια είναι η βάση για την έννοια της «συναίνεσης 97%» που αναφέρει ο ΟΗΕ;

Η επιστήμη, σε αντίθεση με τη θρησκεία, δεν είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων. Οι επιστήμονες, όπως και οποιοσδήποτε άλλος, θα πουν ότι πιστεύουν πράγματα –είτε τα πιστεύουν είτε όχι– για κοινωνική ευκολία, πολιτική σκοπιμότητα ή οικονομικό κέρδος. Για αυτόν και άλλους καλούς λόγους, η επιστήμη δεν βασίζεται στις πεποιθήσεις των επιστημόνων. Είναι μια πειθαρχημένη μέθοδος έρευνας, με την οποία οι επιστήμονες εφαρμόζουν την προϋπάρχουσα θεωρία στην παρατήρηση και τη μέτρηση, έτσι ώστε να αναπτύξουν ή να απορρίψουν μια θεωρία, ώστε να μπορούν να ξεδιαλύνουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα και με βεβαιότητα τη διάκριση ανάμεσα σε «αυτό που είναι και αυτό που δεν είναι».
Το κύριο έγγραφο που συχνά διατυπώνεται προς υποστήριξη της έννοιας της «συναίνεσης 97%» γράφτηκε από τον Τζον Κουκ και την εύθυμη ομάδα εξτρεμιστών του για το κλίμα. Δημοσιεύτηκε το 2013, είναι το έργο με τις περισσότερες αναφορές για το θέμα της κλιματικής συναίνεσης και έχει ληφθεί περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια φορές.
Ο Cook διαχειρίζεται έναν ιστότοπο για το κλίμα, ο οποίος είναι ένα πλήθος ρητορικής για τον φόβο του κλίματος, που ειδικεύεται σε επιθέσεις -συχνά προσωπικές και μοχθηρές σε τόνους- εναντίον όλων όσοι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στο να οδηγήσουν άλλους να απομακρυνθούν από το δόγμα της επικείμενης κλιματικής καταστροφής.
Το έργο αυτοχαρακτηρίστηκε ως «ένα έργο «επιστήμης των πολιτών» από εθελοντές που συνεισφέρουν στον ιστότοπο». Η ομάδα αποτελούνταν από 12 ακτιβιστές για το κλίμα που δεν άφησαν τις κλιματικές προκαταλήψεις τους στο σπίτι. Αυτοί οι εθελοντές, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν εκπαίδευση στις θετικές επιστήμες, είπαν ότι είχαν «εξετάσει» περιλήψεις από 11.944 επιστημονικές κριτικές σχετικές με την κλιματική αλλαγή ή την υπερθέρμανση του πλανήτη, που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια των 21 ετών 1991 – 2011, για να αξιολογήσουν τον βαθμό στον οποίο υποστήριξε τη «συναινετική άποψη» για την κλιματική αλλαγή. Όπως έλεγε το χαρτί του Κουκ:
Αναλύσαμε ένα μεγάλο δείγμα της επιστημονικής βιβλιογραφίας για την παγκόσμια CC [κλιματική αλλαγή], που δημοσιεύτηκε σε περίοδο 21 ετών, προκειμένου να προσδιορίσουμε το επίπεδο επιστημονικής συναίνεσης ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι πολύ πιθανό να προκαλεί το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας GW (ανθρωπογόνος υπερθέρμανση του πλανήτη , ή AGW).
Η εφημερίδα κατέληξε:
Μεταξύ των περιλήψεων που εξέφρασαν μια θέση για το AGW [ανθρωπογόνος υπερθέρμανση του πλανήτη], το 97,1% ενέκρινε την επιστημονική συναίνεση...
Μεταξύ των εργασιών που εκφράζουν μια θέση για το AGW, ένα συντριπτικό ποσοστό (97,2% με βάση αυτοαξιολογήσεις, 97,1% με βάση αφηρημένες αξιολογήσεις) υποστηρίζει την επιστημονική συναίνεση για το AGW.
Η εργασία υποστήριξε –ψευδώς, όπως αποδείχθηκε– ότι το 97% των εργασιών που εξέτασαν οι κριτές είχαν ρητά υποστηρίξει την άποψη ότι οι άνθρωποι προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος της υπερθέρμανσης των τελευταίων 150 ετών.
Όταν κάποιος κοιτάξει τα δεδομένα, διαπιστώνει ότι 7.930 από τις εφημερίδες δεν πήραν καμία απολύτως θέση για το θέμα και αυθαίρετα αποκλείστηκαν από την καταμέτρηση για αυτό το λόγο. Αν απλώς προσθέσουμε όλα τα έγγραφα που εξετάστηκαν, το 97% που διεκδικούν ο Κουκ και οι συν-συγγραφείς του πέφτει στο 32,6%.
Μια πιο προσεκτική ματιά στο έγγραφο αποκαλύπτει ότι το λεγόμενο «97%» περιελάμβανε τρεις κατηγορίες έγκρισης της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο (Εικόνα 1). Μόνο η πρώτη κατηγορία κατέληξε σε μια ρητή δήλωση ότι οι άνθρωποι είναι η κύρια αιτία της πρόσφατης θέρμανσης. Η δεύτερη και η τρίτη κατηγορία θα περιλαμβάνουν τους περισσότερους σκεπτικιστές της καταστροφικής ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων του Συνασπισμού CO 2 , οι οποίοι αποδέχονται ότι η αύξηση του CO 2 προκαλεί πιθανώς κάποια, πιθανώς μέτρια, αύξηση της θερμοκρασίας. μια ποσότητα που είναι πιθανό να καταστεί ασήμαντη από φυσικές αιτίες του θερμότερου καιρού. Μόνο ρίχνοντας ένα φαρδύ δίχτυ θα μπορούσε ο Κουκ να συμπεράνει ότι υπάρχει οποιουδήποτε τύπου «συναίνεση».
image-162_1.webpimage-163.webp


Εξέτασαν τις πραγματικές εργασίες που χρησιμοποίησε ο Κουκ και διαπίστωσαν ότι  μόνο το 0,3% των 11.944 περιλήψεων και το 1,6% του μικρότερου δείγματος που απέκλειαν εκείνες τις εργασίες που δεν εξέφραζαν γνώμη ενέκρινε την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη όπως την όρισαν.  Είναι αξιοσημείωτο ότι ανακάλυψαν ότι ο Κουκ και οι βοηθοί του είχαν σημειώσει οι ίδιοι μόνο 64 έγγραφα – ή το 0,5% των 11.944 που είπαν ότι είχαν εξετάσει – δηλώνοντας ρητά ότι η πρόσφατη θέρμανση ήταν κυρίως ανθρωπογενής (Εικόνα 2). Ωστόσο, δήλωσαν, τόσο στην ίδια την εφημερίδα όσο και στη συνέχεια, ότι είχαν βρει μια «συναίνεση 97%» δηλώνοντας ρητά ότι η πρόσφατη θέρμανση ήταν κυρίως ανθρωπογενής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης