Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell: Η ΕΕ έχει εκπαιδεύσει 16.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς και έχει στείλει εξοπλισμό 600 εκατ.ευρώ

Borrell: Η ΕΕ έχει εκπαιδεύσει 16.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς και έχει στείλει εξοπλισμό 600 εκατ.ευρώ
«Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ πυρομαχικών και πυραύλων έχουν ήδη παραδοθεί», δήλωσε ο Borrell
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη παράσχει εκπαίδευση σε 16.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς και έχει στείλει διάφορους τύπους πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ, έγραψε την Παρασκευή (21/4/2023) στο Twitter ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
«Στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, ενημέρωσα για τη στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ.
Πάνω από 16.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη εκπαιδευτεί.
Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ πυρομαχικών και πυραύλων έχουν ήδη παραδοθεί», δήλωσε ο Borrell, ο οποίος συμμετέχει σε συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο Ramstein.
Επιπλέον, ο Borrell είπε ότι το έργο των χωρών μελών της ΕΕ «για τις κοινές προμήθειες είναι σε εξέλιξη», ελπίζοντας ότι θα διασφαλίσει πως «η Ουκρανία θα επικρατήσει».
Νωρίτερα, ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη διαφωνία μεταξύ Πολωνίας και Γαλλίας σχετικά με το πώς θα διατεθούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης (EPF) τον Μάρτιο για την αγορά περισσότερων πυρομαχικών για την Ουκρανία.
Η Γαλλία επιμένει ότι οι συμβάσεις προμηθειών θα πρέπει να διανέμονται κυρίως μεταξύ των Ευρωπαίων στρατιωτικών παραγωγών, ενώ η Πολωνία απαιτεί να είναι ανοιχτές σε όλα τα κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης