Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος τεράστια προβοκάτσια για Wagner – Οργή σε ΗΠΑ και Ουκρανία για τον θρίαμβο στο Bakhmut

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος τεράστια προβοκάτσια για Wagner –  Οργή σε ΗΠΑ και Ουκρανία για τον θρίαμβο στο Bakhmut
Αποκαλύφθηκε ένας ποταμός πληρωμένων ψεμάτων για δήθεν εγκλήματα πολέμου από τους Wagner στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Μία τεράστια εκστρατεία λάσπης κατά του στρατιωτικού ομίλου Wagner και της Ρωσίας συνολικά βρίσκεται σε εξέλιξη από τη ρωσική φιλοδυτική αντιπολίτευση με σκοπό να ικανοποιήσει τις επιταγές των υπερατλαντικών πατρόνων της.
Τα φυγόδικα μέλη της ρωσικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να δαιμονοποιήσουν τον ρωσικό στρατό για να υποστηρίξουν τους μύθους του Κιέβου περί σκληρότητας του ομίλου Wagner.
Πριν από λίγες μέρες, ο ιδρυτής του δικτύου Gulagu.net, το οποίο φέρεται να ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων των καταδίκων στις ρωσικές φυλακές αλλά στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται από τη Δύση και έχει σκοπό να υπονομεύσει το ρωσικό κράτος, ο Vladimir Osechkin δημοσιοποίησε μία έρευνα για τις δήθεν εγκληματικές δραστηριότητες των Wagner στην Ουκρανία, αναφέρει ο ιστότοπος South Front.
Ο δραπέτης «ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ισχυρίζεται ότι τα αποκλειστικά δεδομένα που έχει στα χέρια του θα κατέστρεφαν την καριέρα του επικεφαλής των Wagner Yevgeni Prigozhin «σε σημείο που κανένας στρατηγός ή συνταγματάρχης δεν θα τολμούσε να του δώσει το χέρι».

Σενάρια πληρωμένης επιστημονικής φαντασίας


Στις 17 Απριλίου, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις με πρώην κρατούμενους που πολεμούσαν στις τάξεις των Wagner PMC δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό του και κοινοποιήθηκαν αμέσως από το MSM και όλα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο μεθυσμένοι άντρες στα βίντεο περιέγραψαν τις απάνθρωπες φρικαλεότητες που φέρεται να διέπραξαν στο Bakhmut ακολουθώντας τις εντολές του Prigozhin.
Οι πρώην μαχητές των Wagner, Savichev και Uldarov, περιέγραφαν πώς σκότωσαν παιδιά και γυναίκες, βασάνισαν μαζικά τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες, «σκότωναν» όλους όσους βρίσκονταν στο δρόμο τους, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων πολιτών κ.λπ.
Για παράδειγμα, ο Savichev ισχυρίζεται ότι είδε περίπου 70 πρώην Ρώσους κρατούμενους να πυροβολούνται και να σκοτώνονται αφού αρνήθηκαν να ακολουθήσουν εγκληματικές εντολές.
Κατόπιν εντολής ανώτερων διοικητών στο Bakhmut, τον Ιανουάριο του 2023, φέρεται να πέταξε 30 χειροβομβίδες F-1 σε ένα λάκκο γεμάτο με νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς και Ρώσους και στη συνέχεια περιέλουσε τα λείψανα περίπου 60 ατόμων με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά για να καταστρέψει τα στοιχεία του εγκλήματος.
Περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τη δολοφονία 10 εφήβων και περισσότερων από 20 άοπλων Ουκρανών και πώς του δόθηκε εντολή να «σκουπίσει μια πολυκατοικία» και να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους μέσα, ανεξάρτητα από το ότι ήταν πολίτες.
Με τη σειρά του, ένας άλλος πρώην μαχητής ο Uldarov ισχυρίστηκε ότι είχε εντολή να σκοτώσει παιδιά στο Soledar και στο Bakhmut, ενώ οι διοικητές των Wagner φέρεται να του «έδωσαν εντολή να καθαριστεί η περιοχή και να καταστρέψουν τους πάντες», συμπεριλαμβανομένων πολιτών, ανδρών, γυναικών, ηλικιωμένων και παιδιών.
Περιέγραψε πώς πυροβόλησε ένα κοριτσάκι πέντε ή έξι ετών στο Soledar για να περάσει τη δοκιμασία.
Και οι δύο πρώην μαχητές ισχυρίστηκαν ότι οι Wagner PMC φέρονται να υφίσταται μεγάλες απώλειες και δεν μπορεί να πάρει πτώματα νεκρών από το πεδίο της μάχης.
Γι' αυτό δίνονται στους συγγενείς τους άδεια φέρετρα για ταφή.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση των Wagner απειλεί μαχητές με θάνατο επειδή επικοινωνούσαν με δημοσιογράφους και αποκάλυπταν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εχθροπραξίες στο πεδίο της μάχης.
Δεδομένου ότι ο Yevgeny Prigozhin φέρεται να ακολουθεί τις εγκληματικές εντολές του Vladimir Putin, οι ρωσικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ερευνήσουν τα εγκλήματά τους.
Τις δήθεν συγκλονιστικές μαρτυρίες μετέδωσε αμέσως το MSM.
oseskhin.jpg

Άδραξαν την ευκαιρία οι Ουκρανοί

Το καθεστώς του Κιέβου έσπευσε να σχολιάσει το βίντεο σε ανώτατο επίσημο επίπεδο για να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή στην καταασκευασμένη ιστορία.
Ο επικεφαλής του Γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak ισχυρίστηκε σύμφωνα με την καλύτερη ναζιστική παράδοση: «Ένα έθνος απανθρώπων και δολοφόνων, τα βιολογικά σκουπίδια αυτού του κόσμου. Δεν αρκεί η εξομολόγηση. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία. Σκληρή και δίκαιη. Και σίγουρα θα έρθει», έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος στο Telegram.
Στις 17 Απριλίου, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα εκφράζοντας υποψίες για τον επικεφαλής των Wagner και έναν διοικητή ενός από τα τμήματα του για τα γεγονότα της «παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
Δεν διευκρινίστηκε ποιος ήταν αυτός ο διοικητής.
Φυσικά, μια τέτοια απόφαση δεν είναι παρά μια άλλη εκστρατεία λάσπης.

Κατέρρευσε η προβοκάτσια

Παρ' όλες τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών φίλων του να διαβεβαιώσουν το κοινό, οι μαρτυρίες αμφισβητήθηκαν από τη δημοσίευσή τους και δεν έγιναν πιστευτές.
Αμέσως αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα ακόμη όργιο δυτικής προπαγάνδας, που περιελάμβανε όλα τα κλισέ για τους σκληρούς Ρώσους που χρησιμοποιούνται στις ταινίες του Χόλιγουντ.
Για παράδειγμα, ο Uldarov είπε στη συνέντευξή του ότι φέρεται να του δόθηκε εντολή να σκοτώσει έως και 400 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων 40 παιδιών, σε ένα υπόγειο. Ωστόσο, σύμφωνα με το σενάριο, δεν εξήγησε πως δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα υπόγεια στις πολυκατοικίες όπου θα μπορούσαν να κρυφτούν εκατοντάδες άνθρωποι.
Ενώ οι ανεξάρτητοι παρατηρητές προσπάθησαν να αναδείξουν την ανοησία των αποκαλυφθεισών μαρτυριών, η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους πρώην μαχητές των Wagner.
Την ίδια μέρα, ο Savichev φέρεται να είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι πληρώθηκε για την ψεύτικη συνέντευξη και σήμερα απειλείται ότι αποκάλυψε την αλήθεια. «Ο ίδιος (ιδρυτής του Gulagu.net Osechkin) επικοινώνησε μαζί μου ο ίδιος. Του μίλησα μόνο για να φάω, για να επιβιώσω. Μου έδωσε 10 χιλιάδες ρούβλια.
Ήδη με απειλούν, μου τηλεφωνούν, μου γράφουν, μου λένε ότι πρέπει να προσέχω και να κοιτάζω τριγύρω.
Δεν θέλω να φύγω από τη χώρα. Αλλά αυτός (ο Osechkin) δεν μας πρότεινε καν να φύγουμε», ισχυρίστηκε ο Savichev.

Η αποκάλυψη και η απόπειρα αυτοκτονίας 

Ο επικεφαλής των Wagner, Yevgeny Prigozhin, απευθύνθηκε στον Savichev καλώντας τον να επικοινωνήσει με τον όμιλο και να εξηγήσει τους λόγους της συνεργασίας του με τον εχθρό.
Ο Prigozhin εγγυήθηκε προσωπικά πως κανείς δεν θα κυνηγούσε τον πρώην μαχητή.
Ο δεύτερος μαχητής, ο Uldarov επικοινώνησε με τον ίδιο τον επικεφαλής των Wagner.
Το πρωί της 18ης Απριλίου 2023, ο άνδρας τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο των Wagner και είπε πως «στέκεται στην ταράτσα ενός κτιρίου 10 ορόφων».
Ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να συνεργαστεί και να αποκαλύψει τις εγκληματικές δραστηριότητες των εκπροσώπων του Gulagu.net και των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
paid.jpg
Ο Uldarov εξήγησε ότι είπε ψέματα στη συνέντευξη αφού τον εκβίασαν.
Ο Osechkin απείλησε τον Uldarov με ένα βρώμικο βίντεο που είχε στην κατοχή του όταν ο μαχητής ήταν στη φυλακή.

Ο διάλογος με τους Wagner:

  - Δηλαδή σε απείλησαν;
 

    Ναι, έχουν  πληροφορίες για μένα

  - Άρα σε ανάγκασαν να πεις αυτό που είπες στην ταινία, σωστά;

   Σωστά. Έπρεπε να τα πω.
 
 - Και αυτό που λέτε σε αυτό το βίντεο, υπάρχει τουλάχιστον μια λέξη αλήθειας ή υπάρχει αυτό που σας είπε ο Osechkin;

    Είπα αυτό που μου είπαν να πω.

 - Δηλαδή, δεν έγινε τίποτα που ισχυρίστηκες;

Ο Prigozhin είναι άντρας. Μας έσωσε τις ζωές. Απλώς προσπαθούν να με εκμεταλλευτούν τώρα.
Εκμεταλλεύτηκαν την προηγούμενη ζωή μου, το ποινικό μου μητρώο.
Το Gullagu.net, έχει πλάνα από τότε και δεν ήθελα να δημοσιευτούν, αλλά διαθέτει αυτό το υλικό.
Και με εκβίασαν με αυτό.
Μου έστειλε (ο Osechkin) δύο βίντεο όταν ήμουν με τη γυναίκα μου.
Λέω: ‘και τι ακολουθεί μετά;’ Μου λέει: Λοιπόν, σκέψου καλά».
Έχουν αυτά τα βίντεο.
Άσχημα πράγματα, ξέρεις. Ονομάζεται Gulagu.net.
Υπάρχει σκοτάδι.
Θα δεις, θα καταλάβεις.
Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και η γνώμη μου είναι ότι ο Prigozhin είναι σπουδαίος άνθρωπος για να είμαι ειλικρινής.
Μας αντιμετωπίζει σοβαρά.
Όλα όσα είπα σε αυτή τη συνέντευξη ήταν γραμμένα σε ένα χαρτί.

Prigozhin: Οι Wagner αποτελούν μεγάλη απειλή για τη Δύση

Το Gulagu.net επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Uldarov δημοσιεύοντας αμέσως το βρώμικο βίντεο στο διαδίκτυο. Ο επικεφαλής του Gulagu.net ήθελε να καταστρέψει τη φήμη του Yevgeny Prigozhin αλλά στο τέλος κατέστρεψε την καριέρα του.
Αποδείχθηκε ότι ο Uldarov δεν πολεμούσε καν στην πρώτη γραμμή.
Βίντεο με πρώην συντρόφους του δημοσιεύτηκαν από πηγές Wagner, αποκαλύπτουν ότι ο Uldarov ήταν βοηθητικός στα μετόπισθεν.
Από τον Νοέμβριο εργάζεται στα μετόπισθεν, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει μάχιμες επιχειρήσεις.
Η μονάδα του δεν συμμετείχε στις μάχες ούτε στο Soledar ούτε στο Bakhmut.

prigozhin.jpg
Επιπλέον, δεν ήταν διοικητής, αλλά υπηρέτησε υπό τη διοίκηση ενός μαχητή με το διακριτικό κλήσης Gauguin.
Ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, είπε ότι μετά τη δημοσίευση των ψεύτικων συνεντεύξεων με στόχο την απαξίωση των μαχητών του, κάλεσε τον επικεφαλής της Ένωσης για την Προστασία των Συμφερόντων των Βετεράνων Τοπικών Πολέμων και Στρατιωτικών Συγκρούσεων να κινήσει τις διαδικασίες για ποινική δίωξη.
Ο Prigozhin κατηγόρησε το Gulagu.net. ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από κρατούμενους και πρώην κρατούμενους, μια ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων διεφθαρμένων υπαλλήλων της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας, συνεργάζεται ενεργά με ξένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Gulagu.net. Αυτή η ομάδα συλλέγει στοιχεία για να εκβιάσει κρατούμενους.
Για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται άτομα όπως ο Osechkin, ο οποίος είναι επίσης πρώην δεσμοφύλακας που διέφυγε στο εξωτερικό επισημαίνει ο Prigozhin.
Οι Wagner αποτελούν μεγάλη απειλή για τα συμφέροντα της Δύσης, γι' αυτό το Κίεβο και οι εταίροι του προσπαθούν να δυσφημήσουν τους Ρώσους μαχητές.
Ο Prighozhin προειδοποίησε ότι, μεταξύ άλλων, υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκβιάσουν πρώην κρατούμενους για να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. «Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και ως εκ τούτου, φυσικά, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα βοηθήσουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αποκαλύψουν αυτήν την κατάσταση», είπε ο ιδρυτής των Wagner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης