Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικό γύρισμα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,09% o S&P 500, o Nasdaq +0,11%

Ανοδικό γύρισμα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,09% o S&P 500, o Nasdaq +0,11%
Οι επενδυτές σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα...
Θετικά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 21 Απριλίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,07%, στις 33.808 μονάδες,
ο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 0,09%, στις 4.133 μονάδες,
ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,11%, στις 12.072 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, συνεχίστηκε η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων, με την Procter & Gamble να παίρνει τη σκυτάλη.
Η εταιρεία πώλησης καταναλωτικών προϊόντων σημείωνε κέρδη 3%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και αύξησε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της.
Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο, ο πολυεθνικός κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών ολοκλήρωσε με κέρδη 3,4 δισ. δολαρίων ή 1,37 δολ. ανά μετοχή, από τα 3,36 δισ. ή 1,33 δολ/μτχ την ίδια περίοδο πέρυσι.
Επιπλέον, υπερέβη και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που περίμεναν αντί για άνοδο οριακή κάμψη της κερδοφορίας της στα 1,32 δολ/μετχ.
Παρομοίως, τα έσοδα της Procter & Gamble ανήλθαν σε 20,07 δισ. δολάρια ξεπερνώντας επίσης σημαντικά την πρόβλεψη της αγοράς για 19,32 δισ. δολ.
«Μέχρι στιγμής η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, με πολλές επιχειρήσεις να αποδεικνύονται ανθεκτικές, αλλά και να κινούνται κάτω από τις προσδοκίες, και αυτό βοηθά να εξηγηθεί η έλλειψη κίνησης στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε η Carol Schleif, επικεφαλής επενδύσεων στο family office BMO.

Στα μάκρο, ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,5 μονάδες από 52,3 προηγούμενως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάιο του 2022.
Ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχτηκε στις 53,7 μονάδες από 52,6 τον Μάρτιο, σε υψηλό δώδεκα μηνών.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες από 49,2 τον περασμένο μήνα. Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες που ο δείκτης περνάει το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση του κλάδου.

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν εντέλει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ξεφουσκώνει το ράλι που προκάλεσε η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μετά την κρίση σε ΗΠΑ και Ελβετία.
Την ίδια ώρα, επιστρέφουν οι φόβοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, με τις αγορές της Ασίας να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,54%, στις 15.881 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε οριακές μεταβολές, στις 7.914 μονάδες.
Στις 7.577 μονάδες με αύξηση 0,51% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,43%, στις 27.745 μονάδες.

Στα μάκρο, επιταχύνθηκε η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών είδε την ήδη ζωηρή ζήτηση να αυξάνεται, σύμφωνα με το Reuters, αντισταθμίζοντας με το παραπάνω την εντεινόμενη ύφεση στη μεταποίηση, όπως έδειξαν έρευνες.
Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής κατάστασης, εκτινάχθηκε σε υψηλό 11 μηνών, στο 54,4 τον Απρίλιο, από το 53,7 του Μαρτίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Παρασκευής.
"Οι δείκτες υπευθύνων προμηθειών HCOB για την Ευρωζώνη δείχνουν μια πολύ φιλική συνολική εικόνα μιας οικονομίας που συνεχίζει να ανακάμπτει", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.
"Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η ανάπτυξη είναι πολύ άνισα κατανεμημένη.
Για παράδειγμα, το χάσμα μεταξύ του εν μέρει ανθηρού τομέα των υπηρεσιών από τη μία πλευρά και του εξασθενημένου τομέα της μεταποίησης από την άλλη έχει διευρυνθεί περαιτέρω".
Για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση οι επιχειρήσεις αύξησαν το προσωπικό με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Μάιο. Ο δείκτης απασχόλησης αναπήδησε στο 54,7 τον Απρίλιο από 53,3.
Ο δείκτης PMI που καλύπτει τον κλάδο των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 56,6 αυτόν τον μήνα από 55,0, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της δημοσκόπησης του Reuters για πτώση στο 54,5.
Παρά το υψηλό κόστος διαβίωσης στην περιοχή, η ζήτηση για υπηρεσίες βελτιώθηκε καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να ξοδεύουν.
Ο δείκτης νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε σε υψηλό ενός έτους στο 55,8 από 54,2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης