Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πακιστάν παίρνει μαχητικά αεροσκάφη JF-17 Block 3 από την Τουρκία την ώρα που εκλιπαρεί να δάνεια από το ΔΝΤ

Το Πακιστάν παίρνει μαχητικά αεροσκάφη JF-17 Block 3 από την Τουρκία την ώρα που εκλιπαρεί να δάνεια από το ΔΝΤ
Πάντως, το Πακιστάν φημολογείται ότι παρέλαβε την πρώτη παρτίδα 6-7 drones Bayraktar Akinci
Το Πακιστάν αγοράζει την πρώτη παρτίδα πολεμικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar Akinci από την Τουρκία ενώ η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση.
«Το Πακιστάν, αγοράζοντας αυτά τα οπλισμένα UAV από την Τουρκία, θέλει να διατηρήσει το όνειρο της απόκτησης του ινδικού Τζαμού-Κασμίρ», δήλωσε ο NK Sood, πρώην αξιωματικός της κορυφαίας υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ινδίας, RAW (Research & Analysis Wing).
«Είναι περίεργο ότι από τη μια το Πακιστάν να εκλιπαρεί ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για δάνεια, αλλά από την άλλη κάνει μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία για τα drones Akinci», είπε ο Sood στους EurAsian Times.
Πάντως, το Πακιστάν φημολογείται ότι παρέλαβε την πρώτη παρτίδα 6-7 drones Bayraktar Akinci. Ωστόσο, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από τις δύο πλευρές.
Η πιθανή απόκτηση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα της Νότιας Ασίας γίνεται μάρτυρας κόντρας ακόμη και για τη διανομή καθημερινών ειδών όπως το αλεύρι. 
Αλλά αυτά τα drones προκαλούν επίσης ανησυχία για τη γειτονική Ινδία, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη από μεγάλης κλίμακας λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων από τα σύνορα με το Πακιστάν μέσω drones.

Το Akinci έχει μήκος 12,2 μέτρα και ύψος 4,1 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει μέγιστο βάρος 6000 κιλών, συμπεριλαμβανομένου ωφέλιμου φορτίου 1500 κιλών. Όπως υποστηρίζει το Bayraktar, το drone έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρα και μπορεί να πετάξει σε ύψος 40 χιλιάδων ποδιών.
Το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και πολλά άλλα έθνη φιλικά προς την Τουρκία χρησιμοποιούν ήδη τακτικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2. Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 εναντίον της Αρμενίας στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης