Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,5% - Ξεφουσκώνει το ράλι που προκάλεσε η σταθεροποίηση των τραπεζών

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,5% - Ξεφουσκώνει το ράλι που προκάλεσε η σταθεροποίηση των τραπεζών
Ξεφουσκώνει το ράλι που προκάλεσε η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μετά την κρίση σε ΗΠΑ και Ελβετία
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ξεφουσκώνει το ράλι που προκάλεσε η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μετά την κρίση σε ΗΠΑ και Ελβετία.
Την ίδια ώρα, επιστρέφουν οι φόβοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, με τις αγορές της Ασίας να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,42% στις 15.728 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.903 μονάδες.
Στις 7.530 μονάδες με πτώση 0,12% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,4% στις 27.531 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,6% στις 9.396 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.630 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 41 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Μαϊου στο +1,3%.
Οριακές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 0,1% στα 87,25 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -0,1% στα 83,25 δολ. το βαρέλι.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,9% τον Μάρτιο, με ετήσια πτώση 3,1%, εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού που παραμένει πάνω από 10%.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 11 μηνών η οικονομική δραστηριότητα τον Απρίλιο - Άνιση κατανομή υπηρεσιών, μεταποίησης

Επιταχύνθηκε η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών είδε την ήδη ζωηρή ζήτηση να αυξάνεται, σύμφωνα με το Reuters, αντισταθμίζοντας με το παραπάνω την εντεινόμενη ύφεση στη μεταποίηση, όπως έδειξαν έρευνες.
Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής κατάστασης, εκτινάχθηκε σε υψηλό 11 μηνών, στο 54,4 τον Απρίλιο, από το 53,7 του Μαρτίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Παρασκευής.
"Οι δείκτες υπευθύνων προμηθειών HCOB για την Ευρωζώνη δείχνουν μια πολύ φιλική συνολική εικόνα μιας οικονομίας που συνεχίζει να ανακάμπτει", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.
"Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η ανάπτυξη είναι πολύ άνισα κατανεμημένη.
Για παράδειγμα, το χάσμα μεταξύ του εν μέρει ανθηρού τομέα των υπηρεσιών από τη μία πλευρά και του εξασθενημένου τομέα της μεταποίησης από την άλλη έχει διευρυνθεί περαιτέρω".
Για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση οι επιχειρήσεις αύξησαν το προσωπικό με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Μάιο. Ο δείκτης απασχόλησης αναπήδησε στο 54,7 τον Απρίλιο από 53,3.
Ο δείκτης PMI που καλύπτει τον κλάδο των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 56,6 αυτόν τον μήνα από 55,0, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της δημοσκόπησης του Reuters για πτώση στο 54,5.
Παρά το υψηλό κόστος διαβίωσης στην περιοχή, η ζήτηση για υπηρεσίες βελτιώθηκε καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να ξοδεύουν.
Ο δείκτης νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε σε υψηλό ενός έτους στο 55,8 από 54,2.

«Στο κόκκινο» η Ασία

Στην Ασία, οι αγορές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις με τον Asia Dow στο -0,94%, τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο -0,3% στις 28.564 μονάδες, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -1,9% στις 20.014 μονάδες και τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.301 μονάδες με πτώση 2%.
Οι ασιατικές μετοχές διολίσθησαν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους εδώ και ενάμιση μήνα.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι περισσότεροι Αμερικανοί κατέθεσαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Ατλαντικού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.
Με αφορμή άλλες ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνεται, τα στοιχεία συνέβαλαν στην υποχώρηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent, που αποτελεί καμπανάκι για την παγκόσμια δραστηριότητα, κατά 6% για την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και περίπου ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης