Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Φυσιολογικό και αποδεκτό να χτυπούν τη Ρωσία οι Ουκρανοί

Γερμανία: Φυσιολογικό και αποδεκτό να χτυπούν τη Ρωσία οι Ουκρανοί
Αρκεί να μην πλήττονται πόλεις και άμαχοι υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως είναι φυσιολογικό και αποδεκτό οι Ουκρανοί να πλήττουν στόχους στο ρωσικό έδαφος, εφόσον δεν πρόκειται για πόλεις και αμάχους, διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius.
«Είναι φυσιολογικό σε έναν τέτοιο πόλεμο το μέρος που δέχθηκε επίθεση να δρα στο έδαφος του εχθρού, για παράδειγμα για να κόψει οδούς ανεφοδιασμού.
Όσο δεν πλήττονται πόλεις, άμαχοι, πρέπει κανείς να αποδεχτεί αυτό εξ ανάγκης.
Όχι με χαρά, αλλά αν είναι μέρος προσπαθειών για να κοπούν, για παράδειγμα, οδοί ανεφοδιασμού» υποστήριξε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Pistorius.

Όχι σε όλα τα όπλα

Ωστόσο επισήμανε πως η Δύση πρέπει να ζυγίζει το «πώς διεξάγεται ο πόλεμος» όταν παίρνει αποφάσεις για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
«Αν η Ουκρανία ζητά τύπους όπλων που είναι απαγορευμένα παγκοσμίως, τότε πρέπει να πούμε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Τι είπε για το ρωσικό στρατό

Όσον αφορά το ρωσικό στρατό, είπε πως έχει προβλήματα με το υλικό του σε βαθμό που βγάζει «πεπαλαιωμένα» όπλα σε «αξιοθρήνητη» κατάσταση, για παράδειγμα «άρματα που είχαν κατασκευαστεί τα χρόνια του 1950 και του 1960».
Ωστόσο αναγνώρισε πως η Δύση δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει επακριβώς ποιες είναι οι παραγωγικές δυνατότητες της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, συμπληρώνοντας πως για αυτό η δυτική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης