Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά των ελβετικών αρχών στρέφονται οι ομολογιούχοι της Credit Suisse - Καταγγελίες περί αντισυνταγματικότητας

Κατά των ελβετικών αρχών στρέφονται οι ομολογιούχοι της Credit Suisse - Καταγγελίες περί αντισυνταγματικότητας
Η κίνηση αυτή της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής στα μέσα Μαρτίου εξόργισε τους κατόχους ομολόγων που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από τους μετόχους σε μια συμφωνία διάσωσης με την UBS νωρίτερα μέσα στο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Aγωγή κατά της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής της Ελβετίας κατέθεσαν οι κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse, οι οποίοι εκπροσωπούν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια των διαγραμμένων ομολόγων Additional Tier 1 της τράπεζας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η αγωγή αναφέρει ότι η ρυθμιστική αρχή, Finma, ενήργησε αντισυνταγματικά όταν διέταξε την Credit Suisse να διαγράψει το χρέος AT1.
Η κίνηση αυτή της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής στα μέσα Μαρτίου εξόργισε τους κατόχους ομολόγων που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από τους μετόχους σε μια συμφωνία διάσωσης με την UBS νωρίτερα μέσα στο μήνα.
Η αγωγή κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel στην πόλη St. Gallen στην ανατολική Ελβετία την Τετάρτη, σύμφωνα με τους FT.
Η ομάδα ομολογιούχων κατέχει ένα "σημαντικό" ποσοστό της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων, δήλωσε η Quinn Emanuel νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν προσελήφθη από την ομάδα ομολογιούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης