Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό Su – 34 έπληξε… κατά λάθος το Belgorod - Ζημιές σε κτήρια, τρεις τραυματίες

Ρωσικό Su – 34 έπληξε… κατά λάθος το Belgorod - Ζημιές σε κτήρια, τρεις τραυματίες
Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κρατήρας διαμέτρου 20 μέτρων
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Τη ρωσική πόλη Belgorod που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία έπληξε κατά λάθος ένα ρωσικό μαχητικό Su – 34 με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές και να τραυματιστούν τρεις γυναίκες.
Το λάθος παραδέχθηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο έκανε λόγο για «τυχαία» απόρριψη πυρομαχικών που μάλλον αποδόθηκε σε αστοχία υλικού.
«Στις 20 Απριλίου 2023, περίπου στις 22:15 ώρα Μόσχας, κατά τη διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους Su-34 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πάνω από την πόλη Belgorod, σημειώθηκε μια αφύσικη απόρριψη πυρομαχικών της αεροπορίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ζημιές σε κτήρια, τρεις τραυματίες

Από τον κατά λάθος βομβαρδισμό προκλήθηκε μια ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα πολλά κτήρια να υποστούν σοβαρές ζημιές και να δημιουργηθεί ένας τεράστιος κρατήρας διαμέτρου 20 μέτρων..
Οι ρωσικές Αρχές αναφέρουν πως δεν υπήρξαν θύματα, και ότι τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες.
Η μια έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης, η δεύτερη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κρανίο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλή αρτηριακή πίεση.
«Κατοικίες υπέστησαν καταστροφές, το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και στύλους ηλεκτροδότησης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο κυβερνήτης του Belgorod, Vyacheslav Gladkov.
11_9.jpg
5_13.jpg
6_14.jpg
Προσωρινά σε ξενοδοχεία

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές από το βομβαρδισμό θα μεταφερθούν προσωρινά και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές, σε ξενοδοχεία.
Σημειώνεται πως ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν συχνά πάνω από τo Belgorod, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Λόγω της γειτνίασης του με την Ουκρανία το Belgorod έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα, που η Ρωσία τα αποδίδει στην Ουκρανία.
Έως τον περασμένο Ιανουάριο οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 25 νεκρούς και τουλάχιστον άλλους 90 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου.
8_12.jpg
12_7.jpg
13_7.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης