Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη μέρα για τον Elon Musk... Έχασε 13 δισ., κάηκε το Starship, απογοήτευσαν Tesla, Twitter

Δύσκολη μέρα για τον Elon Musk... Έχασε 13 δισ., κάηκε το Starship, απογοήτευσαν Tesla, Twitter
Η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, τη μεγαλύτερη πτώση του φέτος
Σχετικά Άρθρα
Μια δύσκολη μέρα πέρασε στις 20 Απριλίου ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Elon Musk, καθώς μεταξύ άλλων έχασε και 13 δισ. από την περιουσία του.
Η Tesla απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, στέλνοντας τις μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πτώση 9,75%.
Επίσης, ένας πειραματικός πύραυλος Starship που σχεδίασε η SpaceX πέτυχε την απογείωση στο Boca Chica του Τέξας, αλλά εξερράγει περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα πέφτοντας στον Κόλπο του Μεξικού.
Και στο Twitter, όπως υποσχέθηκε ο Musk πριν από εβδομάδες, πολλοί χρήστες έχασαν τα μπλε σημάδια ελέγχου τους επειδή επέλεξαν να μην πληρώνουν 8 δολάρια το μήνα για το προνόμιο.

Χάθηκαν 13 δισ.

Όσον αφορά την καθαρή αξία του δισεκατομμυριούχου, η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla είχε τις πιο άμεσες συνέπειες.
Η περιουσία του μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, τη μεγαλύτερη πτώση του φέτος.
Το μερίδιό του στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των δικαιωμάτων προαίρεσης, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 163,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η SpaceX έχει γίνει πιο σημαντική καθώς η αποτίμησή της εκτοξεύεται στα ύψη.
Ο Musk, είναι διευθύνων σύμβουλος και των δύο εταιρειών, καθώς και του Twitter, του ιστότοπου μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εξαγόρασε πέρυσι.
Παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα πολυτελών ειδών Bernard Arnault και είδε την περιουσία του να ανακάμπτει κατά 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, χάρη στην άνοδο της Tesla κατά 32%.
Στην Tesla, ο Musk αναγνώρισε ότι "είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το περιθώριο κέρδους", όταν ρωτήθηκε για το επίπεδο κερδοφορίας με το οποίο η εταιρεία αισθάνεται άνετα.
Όσον αφορά τη SpaceX, ο Musk συνεχάρη τους υπαλλήλους και δήλωσε αισιόδοξος για την πρόοδο του προγράμματος, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είδε το Bloomberg.
Και στο Twitter, μεταξύ άλλων, απάντησε σε ένα tweet σχετικά με την 20η Απριλίου - γνωστή ως 420 Day και ανεπίσημη αργία για το χόρτο.
"Τείνει να είναι μια πολύ καλή μέρα!", έγραψε στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης