Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύσεων συνέχεια στη μητρική εταιρεία του Facebook – Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 10.000 υπάλληλοι

Απολύσεων συνέχεια στη μητρική εταιρεία του Facebook – Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 10.000 υπάλληλοι
Νέες απολύσεις στη Meta
Σχετικά Άρθρα
Σε περαιτέρω περικοπή θέσεων εργασίας προχωρά η Meta Platforms, καθώς η κολοσσιαία μητρική του Facebook αναδιαρθρώνει τις ομάδες εργαζομένων της και κατευθύνεται προς τον στόχο του ιδρυτή και επικεφαλής της Mark Zuckerberg, ο οποίος έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά του για το τρέχον έτος την τόνωση της αποτελεσματικότητας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, η Meta ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για ανακοινώσεις επιπλέον περικοπών θέσεων εργασίας.
Οι επιμέρους μονάδες της Meta -το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και τα Reality Labs, τα οποία φιλοξενούν τα πειράματα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας και το υλικό Quest- θα πληγούν από τις απολύσεις.
Η κίνηση είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας να μειωθεί το κόστος, κάτι που μεταφράζεται σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας. Οι τωρινές 10.000 απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες 11.000. Πρόκειται για μείωση του προσωπικού κατά σχεδόν 13%, η οποία έλαβε χώρα τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, ο Mark Zuckerberg είχε παρατείνει το «πάγωμα» των προσλήψεων για όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Το υπόμνημα, που δημοσιοποιήθηκε στους διευθυντές, αναφέρει ότι οι ομάδες θα αναδιοργανωθούν και ορισμένοι εναπομείναντες υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν για να εργαστούν υπό νέους προϊσταμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης