Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία τραπεζών ΗΠΑ με ΕΚΤ για μεταφορά assets περίπου 1,2 τρισ. ευρώ στη ζώνη του ευρώ

Συμφωνία τραπεζών ΗΠΑ με ΕΚΤ για μεταφορά assets περίπου 1,2 τρισ. ευρώ στη ζώνη του ευρώ
H ΕΚΤ ξεκίνησε έρευνα το 2020 και διαπίστωσε ότι το 21% από 261 trading desks σε επτά τράπεζες χρειάζονταν «στοχευμένη εποπτική δράση»
Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αναμένεται να μεταφέρουν ενεργητικό εκατοντάδων δισ. ευρώ στην ευρωζώνη, μετά από παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σχεδόν επτά χρόνια αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τράπεζες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τις ρυθμιστικές αρχές για τη δομή των δραστηριοτήτων τους στο μπλοκ. Ενώ πολλές επενδυτικές τράπεζες ήταν απρόθυμες να απομακρυνθούν από το Λονδίνο λόγω των βαθιών δεξαμενών ρευστότητας και ταλέντων, η ΕΚΤ θέλει να έχει την εποπτεία των χρηματοοικονομικών κινδύνων που είναι ενσωματωμένοι στους ισολογισμούς των παγκόσμιων τραπεζών.
«Υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για το ποσό των στοιχείων ενεργητικού που πρέπει να μεταφερθούν.
Αναμένουμε περίπου 200 έως 250 δισ. ευρώ για τη Φρανκφούρτη και πολύ περισσότερα από 300 δισ. ευρώ συνολικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Frankfurt Main Finance στο Bloomberg.
Το 2018, οι τράπεζες συμφώνησαν με την ΕΚΤ να μεταφέρουν περίπου 1,2 τρισ. ευρώ (1,3 τρισ. δολάρια) ενεργητικό στη ζώνη του ευρώ από το Ηνωμένο Βασίλειο σε βάθος αρκετών ετών. Αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ο Αντρέα Ένρια, πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, η ΕΚΤ ξεκίνησε έρευνα το 2020 και διαπίστωσε ότι το 21% από 261 trading desks σε επτά τράπεζες χρειάζονταν «στοχευμένη εποπτική δράση».
Σε κάποιες περιπτώσεις, μεταφέρθηκαν στοιχεία ενεργητικού στις νέες ευρωπαϊκές οντότητες αλλά τα ρίσκα τους διαχειρίζονταν από το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης