Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος από την πρώτη πτήση του SpaceX Starship - Εξερράγη το νέο σκάφος του Musk αλλά υπόσχεται νέο, σύντομα

Σοκ και δέος από την πρώτη πτήση του SpaceX Starship - Εξερράγη το νέο σκάφος του Musk αλλά υπόσχεται νέο, σύντομα
Το ντεμπούτο δεν πήγε καθόλου καλά....
(upd) Η SpaceX εκτόξευσε νέο γιγάντιο πύραυλο στο πλαίσιο πρώτης δοκιμαστικής πτήσης, αλλά απέτυχε λίγα λεπτά αργότερα, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η εκτόξευση της πρώτης μη επανδρωμένης δοκιμαστικής πτήσης έγινε με επιτυχία αλλά κατέληξε σε έκρηξη σχεδόν 4 λεπτά μετά.
Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, εξερράγη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του διαστημικού σκάφους που έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν.
Ο γιγάντιος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.
“Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό “, έγραψε η SpaceX.
Eπίσης, τονίζει ότι «με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία έρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship, καθώς η SpaceX επιδιώκει να κάνει τη ζωή πολυπλανητική».

Φωτογραφίες:
60538f33f75f09001814eab9.webp

spacex-starship-sn10-explosion-scaled.jpeg

10-dec_starship.webp

Το εντυπωσιακό βίντεο με την έναρξη:


Η ανάρτηση Musk - Συγχαίρει την SpaceX - Υπόσχεται νέα δοκιμαστική πτήση του Starship «σε λίγους μήνες» 

Λίγο μετά την εκτόξευσή του από το Τέξας, ο τεράστιος πύραυλος Starship τον οποίο ανέπτυξε η εταιρία SpaceX για ταξίδια προς την Σελήνη και τον Άρη, εξερράγη εν πτήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής του πτήσης, σύμφωνα με την τηλεοπτική μετάδοση της εταιρίας.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της SpaceX, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, συνεχάρη σήμερα τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου Starship, του μεγαλύτερου στον κόσμο, και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή "σε λίγους μήνες".
"Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση", έγραψε στο Twitter. "Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες".

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης