Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συζήτησαν Stoltenberg – Zelensky στο Κίεβο, παραμονή της κρίσιμης συνόδου στο Ramstein

Τι συζήτησαν Stoltenberg – Zelensky στο Κίεβο, παραμονή της κρίσιμης συνόδου στο Ramstein
Η πρώτη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης
Συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky είχε την Πέμπτη (20/4/2023) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο.
«Καλωσορίζω τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο Κίεβο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι αυτή η επίσκεψη ήταν η πρώτη από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Το ερμηνεύουμε ως ένδειξη ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με την Ουκρανία - ένα κεφάλαιο φιλόδοξων αποφάσεων», τόνισε.
Ο Zelensky ζήτησε επίσης ολοκληρωμένη υποστήριξη για τις ουκρανικές προτάσεις με σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης, την οποία το Κίεβο αποκαλεί «φόρμουλα ειρήνης».
Από την πλευρά του, ο Stoltenberg τόνισε τη διαρκή υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Η επίσκεψη Stoltenberg στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των συμμάχων της Ουκρανίας στην αμερικανική στρατιωτική βάση Ramstein στη Γερμανία.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Απριλίου.
Η Ουκρανία ελπίζει η συνάντηση να καταλήξει στην απόκτηση πρόσθετων μέσων αεράμυνας, μαχητικών αεροσκαφών, τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου.
O Stoltenberg εμφανίστηκε βέβαιος πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ και οι εταίροι τους έχουν παράσχει περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης, εκ των οποίων τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούσαν προμήθειες όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης