Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Οι BRICS κάνουν «συμμορία» κατά των ΗΠΑ - Παρακολουθούμε το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας

Kiyosaki: Οι BRICS κάνουν «συμμορία» κατά των ΗΠΑ - Παρακολουθούμε το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η πιο πρόσφατη απόδειξη του «μετώπου» που σχηματίζεται κατά των ΗΠΑ είναι η συνεργασία της Γαλλίας με την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Κατάρρευση του δολαρίου προβλέπει ο γνωστός συγγραφέας, γκουρού του personal finance και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki, υπογραμμίζοντας ότι πλέον οι ΗΠΑ «δεν είναι ο νταής της γειτονιάς».
Αφού η Γαλλία και η Κίνα υπέγραψαν πολλές οικονομικές συμφωνίες που αφορούσαν τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, ο πολιτισμός, η γεωργία και η επιστήμη, ο Kiyosaki σχολίασε πως πλέον οι ΗΠΑ εκδιώκονται από την παγκόσμια οικονομική «παιδική χαρά» όπου ήταν ο κύριος «νταής». Πράγματι, ο συγγραφέας του best seller «Rich Dad Poor Dad», πιστεύει ότι οι άλλες χώρες δεν ανέχονται πλέον τις ΗΠΑ, που ήταν ο «μεγάλος νταής», όπως εξήγησε στο επεισόδιο του The Rich Dad, το podcast Radio Show που μεταδόθηκε στις 19 Απριλίου.
«Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγάλος νταής στην παιδική χαρά. Ξαφνικά, όλα τα άλλα παιδιά λένε: "Λοιπόν, δεν θα είσαι πια ο νταής. Θα κάνουμε συμμορία εναντίον σου". Αυτό είπαν οι BRICS: "Ε, θα σε ρίξουμε κάτω, νταή"».
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kiyosaki προβλέπει το τέλος των ΗΠΑ: «Παρακολουθούμε το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας» έχει επισημάνει πολλές φορές.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η πιο πρόσφατη απόδειξη του «μετώπου» που σχηματίζεται κατά των ΗΠΑ είναι η συνεργασία της Γαλλίας με την Κίνα. Όπως είπε στο τελευταίο podcast, «ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς μας εταίρους λέει, "θα συναλλασσόμαστε με την Κίνα σε κινεζικό νόμισμα, όχι σε δολάριο ΗΠΑ". Ο μέσος Αμερικανός δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό».
Ως κύρια συνέπεια αυτού, ο συγγραφέας προειδοποίησε για την πιθανότητα υπερπληθωρισμού , δικτατορίας και μαζικής δολοφονίας, που πιστεύει ότι θα συμβεί επειδή το δολάριο, που δεν είναι πλέον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, πρόκειται να επιστρέψει «πλημμυρίζοντας» την Αμερική.
Κατά την άποψη του Kiyosaki, οι σπόροι για αυτό είχαν σπαρθεί εδώ και πολύ καιρό. Το 1944, οι ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία του Bretton Woods, στην οποία ο κόσμος συμφώνησε να συναλλάσσεται σε αμερικανικό δολάριο. Αλλά τώρα, αυτό «καταρρέει επειδή το Δίλημμα του Triffin (…) σήμαινε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να προμηθεύουν δολάρια σε κάθε κεντρική τράπεζα σε όλο τον κόσμο, επομένως έπρεπε να εκτυπώσουμε πιθανώς τετράκις εκατομμύρια δολάρια».
«Οι χώρες των BRICS [θα] συμμαχήσουν κατά του νταή και [θα] πουν: "πάρτε τα δολάρια σας πίσω" και όταν αυτά τα δολάρια επιστρέψουν πίσω στην Αμερική, θα έχουμε ένα πράγμα που ονομάζεται υπερπληθωρισμός, και κάθε φορά που υπάρχει υπερπληθωρισμός –μαντέψτε τι συμβαίνει– "γεννιούνται" δικτάτορες, και όταν εμφανίζονται δικτάτορες, αρχίζει ο φόνος» προειδοποίησε ο ίδιος.
Επιπλέον, ο Kiyosaki υπενθύμισε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Nixon, αφαίρεσε το αμερικανικό δολάριο από τον κανόνα του χρυσού το 1971, όταν «έγινε ψεύτικο χρήμα, και τότε άρχισα να αγοράζω χρυσό και ασήμι». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειες του Nixon παραβίαζαν τον νόμο του Gresham, σύμφωνα με τον οποίο "όταν τα κακά χρήματα μπαίνουν σε ένα σύστημα, τα καλά χρήματα κρύβονται".
Συγκεκριμένα, ο Kiyosaki έχει προειδοποιήσει νωρίτερα για τον πιθανό ρόλο του αμερικανικού δολαρίου στην οικονομική κατάρρευση που πιστεύει ότι απειλεί την Αμερική, η οποία «παραβιάζει όλους αυτούς τους νόμους του χρήματος όλα αυτά τα χρόνια».
Για να παρακάμψει τις πιθανές συνέπειες του άχρηστου δολαρίου (το οποίο πολλάκις, ο Kiyosaki έχει χαρακτηρίσει «χαρτί τουαλέτας») έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την επένδυση σε εναλλακτικά assets, όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin (BTC), τα οποία πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τον πληθωρισμό και η προστασία του πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης