Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές στην Deutsche Bank - Περικοπές προσωπικού, συρρίκνωση του Δ.Σ.

Αλλαγές στην Deutsche Bank - Περικοπές προσωπικού, συρρίκνωση του Δ.Σ.
Τα μέτρα περικοπής κόστους δεν θα επηρεάσουν τα σχέδια αντικατάστασης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Karl von Rohr
Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μειώσει το εκτελεστικό της συμβούλιο σε εννέα μέλη από 10 και να περικόψει ορισμένες θέσεις εργασίας στις υποδομές και στον τομέα της ιδιωτικής τραπεζικής για την εξοικονόμηση κόστους, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters πηγή προσκείμενη στην τράπεζα.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 27 Απριλίου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια.
Η πηγή ανέφερε ότι τα μέτρα περικοπής κόστους δεν θα επηρεάσουν τα σχέδια αντικατάστασης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Karl von Rohr, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Τρίτη, δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά τον Οκτώβριο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Christian Sewing δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περικοπές θέσεων εργασίας.
Η τράπεζα ολοκλήρωσε τη φάση του μετασχηματισμού της στα τέλη του 2022 με βελτιωμένο δείκτη κόστους προς έσοδα, αλλά ο Sewing πρέπει ακόμη να μειώσει το κόστος. Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η Deutsche έχει υψηλό κόστος σε σχέση με τα έσοδα.
Το Bloomberg αναφέρθηκε πρώτο στο θέμα του ανασχηματισμού του διοικητικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης