Τελευταία Νέα
Διεθνή

H παραδοχή που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Biden: Τελικά στην Ουκρανία διεξάγεται πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας… μέσω αντιπροσώπων

H παραδοχή που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Biden: Τελικά στην Ουκρανία διεξάγεται πόλεμος  ΗΠΑ – Ρωσίας… μέσω αντιπροσώπων
H Washington Post με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα εκθέτει τον Biden που ισχυριζόταν ότι στην Ουκρανία δεν διεξάγεται proxy war
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως βρίσκονται σε πόλεμο δια αντιπροσώπων (proxy war) με τη Ρωσία.
Η παραδοχή πρέκυψε όταν η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ρώτησε τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων...
«Αυτός είναι ένας πόλεμος επιλογής του Putin», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν θα είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία… Ήταν η επιλογή της Ρωσίας από την αρχή», σημείωσε.
Αλλά στη συνέχεια η Washington Post επισημαίνει το προφανές: «Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά η κυβέρνηση έχει δώσει στην Ουκρανία περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση, μαζί με βοήθεια στόχευσης σε πραγματικό χρόνο και εξελιγμένα οπλικά συστήματα στα οποία έχει εκπαιδεύσει τις δυνάμεις του Κιέβου».

Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία


Το δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης τις διαρροές του Πενταγώνου που δίνουν μια εσωτερική άποψη του πολέμου για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο, δείχνοντας επίσης πως παρά τις μακροχρόνιες αρνήσεις του Λευκού Οίκου, υπάρχουν στην πραγματικότητα ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος στην Ουκρανία, και έχουν αναπτυχθεί πιθανότατα για μεγάλο χρονικό διάστημα (επίσης μετά από ένα μακροχρόνιο μυστικό πρόγραμμα της CIA).
Το Κρεμλίνο και ακόμη και ορισμένοι εσωτερικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ της κυβέρνησης Biden (κυρίως μεταξύ αυτών ο Donald Trump, ο οποίος αναφέρεται σε πόλεμο αντιπροσώπων), θεωρούν εδώ και καιρό ότι αυτό που συμβαίνει είναι σύγκρουση με στόχο «να ηττηθεί η Ρωσία».
Ήδη πριν από ένα χρόνο, ο Lloyd Austin έλεγε ρητά και κατηγορηματικά ότι η πολιτική των ΗΠΑ αποσκοπεί στο να «εξασθενήσουν τη Ρωσία».
Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης η Washington Post και άλλες σημαντικές πηγές ειδήσεων των ΗΠΑ πολέμησαν ενεργά ενάντια στην ετικέτα του proxy war.
Είναι ενδιαφέρον ότι η νέα ανάλυση της Washington Post υπενθυμίζει τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου Biden που κλίνουν προς την κατεύθυνση μιας σύγκρουσης αντιπροσώπων: Η ίδια η κυβέρνηση έχει αποκαλύψει τις επιδιώξεις της απέναντι στη Ρωσία.
«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη» ώστε να μην μπορέσει ποτέ να εισβάλει ξανά σε άλλη χώρα, είπε ο Austin στην αρχή της ειδικής επιχείρησης.
Σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο, ο Biden διατράνωσε πως οι Αμερικανοί πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν ακριβότερα ενέργεια και φυσικό αέριο, προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία.
wapo_1.JPG

Κλασικός πόλεμος αντιπροσώπων

Ενώ επιμένει ότι δεν υπάρχουν στρατεύματα των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, έχει πει ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με μια «στρατηγική αποτυχία» για τη Ρωσία.
«Η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει ποτέ μια νίκη για τη Ρωσία. Ποτέ», είπε ο Biden στη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της επιχείρησης κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο τον Φεβρουάριο 2023.
Πολύ ενδεικτικά η Washington Post επισημαίνει στη συνέχεια τους κλασικούς πολέμους αντιπροσώπων προς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι οποίοι φαίνονται παράλληλοι με τον τύπο υποστήριξης που παρέχουν τώρα οι ΗΠΑ στους Ουκρανούς.
Η στήριξη των ΗΠΑ στους αντάρτες Κόντρας της Νικαράγουας υπό την κυβέρνηση Reagan τη δεκαετία του 1980 ήταν πόλεμος αντιπροσώπων, που αποσκοπούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης των Σαντινίστας.
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Αφγανούς μουτζαχεντίν μαχητές εναντίον της εισβολής της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τη δεκαετία του 1980 θεωρείται ευρέως ως σύγκρουση αντιπροσώπων, όπως και η υποστήριξη των Λίβυων αντιφρονούντων που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Moammar Gaddafi επί Obama.

Εξάλλου, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο εκπαιδεύουν ανοιχτά επί του παρόντος τους Ουκρανούς στην Ευρώπη και στο έδαφος των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα για το πώς να χειρίζονται προηγμένες πολεμικές μηχανές όπως τανκς και μαχητικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής.
Ο πρώην διευθυντής της CIA, Leon Panetta, στις 17 Μαρτίου 2022 εξήγησε ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία είναι πόλεμος αντιπροσώπων είτε το λένε οι ΗΠΑ είτε όχι, όπως αποκαλύπτεται στο κάτωθι video:

Η παραδοχή

Με αυτό το νέο δημοσίευμα της Post φαίνεται ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μόλις τώρα έστω και πολύ αργά αρχίζουν να αναγνωρίζουν την αληθινή φύση της σύγκρουσης και τον τεράστιο ρόλο που παίζουν οι ξένες δυνάμεις όσον αφορά την ώθηση και την ενίσχυση της μάχης με τη Ρωσία.
Αυτό είναι ίσως τουλάχιστον ένα από τα κύρια θετικά επιτεύγματα της «διαρροής» απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου: είναι δύσκολο ή αδύνατο για το αμερικανικό κατεστημένο να αρνηθεί ότι η Ουκρανία είναι πράγματι ένας πόλεμος πληρεξουσίων τουλάχιστον, και μια σύγκρουση που πιθανώς στοχεύει ακόμη και στη μελλοντική αλλαγή καθεστώτος και αποσταθεροποίηση εντός της ίδιας της Ρωσίας. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης