Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής αρχής η εταιρεία ειδών πολυτελείας Cucci

Στο μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής αρχής η εταιρεία ειδών πολυτελείας Cucci
Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα που ανέρχονται έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους
Σχετικά Άρθρα
Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και η ιταλική φορολογική αστυνομία επιθεώρησαν εγκαταστάσεις της εταιρείας ειδών πολυτελείας Gucci στο πλαίσιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλύπτει πολλές χώρες και εταιρείες, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την Guardia di Finanza σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοντά στο Μιλάνο που σχετίζεται με την κατασκευή ταξιδιωτικών ειδών, τσαντών και άλλων δερμάτινων ειδών, ανέφερε μία από τις πηγές.
Η Gucci είναι μέρος του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Kering.
Οι Gucci και Kering αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι άλλες εταιρείες μόδας εκτός του ομίλου Kering είχαν γίνει στόχος παρόμοιων επιθεωρήσεων.
Κατόπιν αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας πραγματοποίησαν έφοδο σε εταιρείες του κλάδου της μόδας σε πολλές χώρες της ΕΕ.
Η Επιτροπή, η οποία ενεργεί ως φορέας επιβολής του κανόνων του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κατονόμασε τις εταιρείες ή τις χώρες, σύμφωνα με την πολιτική της.
Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα που ανέρχονται έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η τελευταία ενέργεια δεν σχετίζεται με προηγούμενες έρευνες που έχουν γίνει στη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία δύο χρόνια.
Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της ΕΕ είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο 2022 ότι διερευνούσε εάν οι συμφωνίες αδειοδότησης και διανομής του γαλλικού οίκου μόδας Pierre Cardin με τη γερμανική κατασκευάστρια ενδυμάτων Ahlers παραβίαζε τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαδικτυακές και διασυνοριακές πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης