Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Συρρικνώνει το εκτελεστικό συμβούλιο για μείωση του κόστους

tags :
Deutsche Bank: Συρρικνώνει το εκτελεστικό συμβούλιο για μείωση του κόστους
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Christian Sewing δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θέλει εντείνει την εξοικονόμηση δαπανών
Το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του εκτελεστικού συμβουλίου της εξετάζει η Deutsche Bank, καθώς ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός εντείνει την προσπάθεια περιορισμού των λειτουργικών του δαπανών.
Η τράπεζα ενδεχομένως να αξιοποιήσει την ευκαιρία της επικείμενης αποχώρησης του προέδρου της Carl von Rohr -ο οποίος ηγείται της γερμανικής τράπεζας και είναι ένας από τους δύο προέδρους της- προκειμένου να ανακατανείμει ορισμένες αρμοδιότητες του διοικητικού σχήματος και να μειώσει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ. σε εννέα, από δέκα που είναι σήμερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Το ενδεχόμενο αυτό σχετίζεται με την εντεινόμενη προσπάθεια που καταβάλει η Deutsche Bank για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών της και θα περιλαμβάνει επίσης έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας σε όλα τα τμήματα της τράπεζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Christian Sewing δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θέλει εντείνει την εξοικονόμηση δαπανών, ώστε να ξεπεράσουν τον τρέχοντα στόχο των 2 δισ. ευρώ έως το 2025, μεταξύ άλλων μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης των χώρων γραφείων.
Το χρηματιστηριακό ράλι και η αύξηση των επιτοκίων έδωσαν ώθηση στην τράπεζα, η οποία όμως δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους της για μείωση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης