Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί είναι απίθανο η Νότια Κορέα να στείλει όπλα στην Ουκρανία – Ο μεγάλος φόβος της Σεούλ

Γιατί είναι απίθανο η Νότια Κορέα να στείλει όπλα στην Ουκρανία – Ο μεγάλος φόβος της Σεούλ
Πώς η Μόσχα μπορεί να «τιμωρήσει» τη Σεούλ
Σχετικά Άρθρα
Η Νότια Κορέα είναι απίθανο να αρχίσει στην πραγματικότητα να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία, παρά τη δήλωση του προέδρου της, Yoon Suk-yeol, τόνισε στην εφημερίδα Korea Times την Τετάρτη (19/4/2023) ο Go Myong-hyun, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών Asan.
«Αυτή η δήλωση του προέδρου σημαίνει ότι η Νότια Κορέα έχει εκφράσει με ισχυρό τρόπο την υποστήριξή της στην Ουκρανία -όπως έκαναν οι ΗΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ωστόσο δεν θα μεταφραστεί σε στρατιωτική στήριξη», είπε ο Go.
«Αυτό μπορεί να δείξει ότι η Σεούλ βρίσκεται τώρα στην ίδια πλευρά με τους συμμάχους και τα φιλικά της κράτη στο ζήτημα της Ουκρανίας και ξεκαθαρίζει τις ασάφειές της σε παγκόσμια ζητήματα», πιστεύει ο Go.
«Ο πόλεμος της Ουκρανίας δείχνει τώρα σημάδια ότι οδεύει προς ένα αδιέξοδο, επομένως, στην πραγματικότητα, καθιστά αδύνατο για τη Σεούλ να παράσχει πραγματικά στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», εξηγεί η εφημερίδα.
«Είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν θα χαρεί με τα σχόλια του Yoon και ως απάντηση, η Ρωσία μπορεί να κάνει μια κίνηση ενίσχυσης των σχέσεών της με τη Βόρεια Κορέα», πιστεύει ο ειδικός.
Ο καθηγητής Kim Joon-hyung, του παγκόσμιου πανεπιστημίου Handong και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Κορέας, πιστεύει ότι οι παρατηρήσεις του Yoon θα δώσουν στη Ρωσία «μεγαλύτερη ελευθερία στη βοήθεια της Βόρειας Κορέας» και αυτό μόνο θα ενισχύσει «το μπλοκ της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης