Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το WZ – 8, το drone που ξεπερνά κατά τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου και… ανατρέπει βεβαιότητες

Αυτό είναι το WZ – 8, το drone που ξεπερνά κατά τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου και… ανατρέπει βεβαιότητες
Πραγματική επανάσταση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Σχετικά Άρθρα
Από τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που «διέρρευσαν» στο Discord ξεχωρίζει μία ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη
Η Κίνα αναπτύσσει ένα υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό drone, το οποία θα πετά σε μεγάλα ύψη.
Ο λόγος για το «WZ-8», που θα μπορεί να πετά έχοντας ταχύτητα μεγαλύτερη κατά τρεις φορές από εκείνη του ήχου και ανατρέπει βεβαιότητες τόσο στην  περιοχή του Ειρηνικού αλλά και αλλού.
Η αποκάλυψη δημοσιεύτηκε από την Washington Post και φέρεται να βασίζεται σε μυστικό έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ο εξειδικευμένος σε θέματα εξοπλισμού ιστότοπος, EurAsian Times, εκτιμά πως εάν αληθεύει η πληροφορία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τις κινεζικές δυνατότητες επιτήρησης.
Τα drones είναι ένα σύστημα επιτήρησης αιχμής που θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να συλλέξει δεδομένα χαρτογράφησης σε πραγματικό χρόνο για να σχεδιάσει στρατηγικές ή να πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις σε μελλοντική σύγκρουση.
Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης δορυφορικές εικόνες από τις 9 Αυγούστου 2022 που δείχνουν δύο αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πυραύλους WZ-8 σε αεροπορική βάση στην ανατολική Κίνα, περίπου 563 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα από τη Σαγκάη.
Η αξιολόγηση υποστηρίζει ότι η Διοίκηση Ανατολικών Επιχειρήσεων του κινεζικού στρατού, η οποία είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της κυριαρχίας του Πεκίνου στην Ταϊβάν, είχε «σχεδόν σίγουρα» εγκαταστήσει την πρώτη μονάδα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στη βάση.
Η βάση έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που έγιναν προσβάσιμες στο κοινό από το Google Earth και δόθηκαν στο The Post από τους Planet Labs, με τουλάχιστον 18 νέες κατασκευές που οικοδομήθηκαν μετά τον Αύγουστο του 2020.

Πραγματική επανάσταση στα drones

Επίσης αποκαλύφθηκε, πως η Κίνα έχει πραγματοποιήσει και μία δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου DF-27 τον Φεβρουάριο του 2023.
Ο πύραυλος πέταξε για 12 λεπτά πάνω από 2.100 χιλιόμετρα και είχε «μεγάλη πιθανότητα» να παραβιάσει τα αμερικανικά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων.
Το Πεκίνο αποκάλυψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη WZ-8 το 2019, όταν δύο μαύρα drones πέρασαν από την πλατεία Τιενανμέν για να γιορτάσουν την 70η επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Εκείνη την εποχή, λίγοι παρατηρητές πίστευαν ότι τα drones ήταν πλήρως επιχειρησιακά.

drones_1.jpg
Δύο χρόνια αργότερα, το 2021, η Κίνα έκανε το ντεμπούτο του WZ-8 drone της σε μια αεροπορική έκθεση μεταξύ άλλων προηγμένων UAV όπως το πρωτότυπο GJ-11 και το WZ-7, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές.
Το WZ-8 είναι ένα UAV μεγάλου υψόμετρου και υψηλής ταχύτητας για αποστολές αναγνώρισης και είναι ουσιαστικά ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος κοντά στο διάστημα που συνδυάζει αεροπορικές και αεροναυπηγικές τεχνολογίες, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τους Global Times.
Αυτό το UAV μπορεί να συγκεντρώσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στόχων υπό  ισχυρή εχθρική άμυνα και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στα οικεία στρατεύματα στη μάχη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης