Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία συγκλονίζει την Ουκρανία με τις βόμβες UPAB των 500 κιλών και στέλνει μήνυμα στη Δύση για τις προμήθειες όπλων

Η Ρωσία συγκλονίζει την Ουκρανία με τις βόμβες UPAB των 500 κιλών και στέλνει μήνυμα στη Δύση για τις προμήθειες όπλων
Ο ρωσικός στρατός στέλνει έτσι ένα σαφές μήνυμα στη Δύση: όσο περισσότερα όπλα θα προμηθεύσει η Δύση στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες απώλειες θα υποστούν τα ουκρανικά στρατεύματα
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις βόμβες UPAB-500 βάρους 500 κιλών στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, που προκαλούν συντριπτικά πλήγματα στα εχθρικά στρατόπεδα.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων και αξιωματικός πληροφοριών Anatoly Matviychuk πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη χρήση ορισμένων από τα όπλα που είχαν κρατηθεί «για μια βροχερή μέρα».
Ο ρωσικός στρατός στέλνει έτσι ένα σαφές μήνυμα στη Δύση: όσο περισσότερα όπλα θα προμηθεύσει η Δύση στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες απώλειες θα υποστούν τα ουκρανικά στρατεύματα.
Σε συνέντευξή του στο MK, ο ειδικός αναφέρθηκε στις δηλώσεις Putin, ο οποίος είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να χρησιμοποιούν τα σημαντικά όπλα τους.
«Δεν χρησιμοποιήσαμε όλα τα όπλα και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Ο εχθρός ενισχύει τις δυνάμεις του και ως απάντηση στις προμήθειες όπλων της Δύσης στην Ουκρανία, η Ρωσία εντείνει την παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων.
Χρησιμοποιούμε μεγάλου διαμετρήματος ισχυρές εκρηκτικές βόμβες για την καταστροφή συστημάτων ελέγχου και προηγμένων όπλων που προμηθεύει η Δύση», είπε ο Matviychuk.
Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν συντριπτικά πλήγματα με τις βόμβες αυτές στα ουκρανικά στρατεύματα στο Bakhmut (το ρωσικό όνομα της πόλης είναι Artemovsk).

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν

Η ρίψη αυτών των βομβών είναι μία νέα απειλή, την οποία η ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όπως έχει παραδεχθεί και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Yuriy Ihnat.
Τα ρωσικά αεροσκάφη έριξαν τις βόμβες των 500 κιλών πάνω από περιοχή που τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να τις αναχαιτίσουν, όπως γράφουν οι Eurasian Times.
Σύμφωνα με αναφορές, δέκα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 επιτέθηκαν στην περιοχή Sumy με 11 βόμβες των 500 κιλών, καθώς και έναν πύραυλο Kh-31P στις 24 Μαρτίου.
Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έριξαν μια εναέρια βόμβα στη Bilopillia στην περιοχή Sumy εκείνο το βράδυ του Μαρτίου 28.
«Αυτή είναι μια νέα απειλή που έχει εμφανιστεί μπροστά μας… Βόμβες 500 κιλών που πετούν δεκάδες χιλιόμετρα…» είπε ο Ihnat.
Οι EurAsian Times είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις φαινόταν να χρησιμοποιούν τη βόμβα FAB-500M-62, που πιστεύεται ότι είναι εξοπλισμένη με μία εργαλειοθήκη εναέριας καθοδήγησης που ονομάζεται Modul Planirovaniya I Korrektsi (MPK), ή «μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης