Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα στηρίζει Ευρώπη για Ουκρανία: Να αρχίσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις

Κίνα στηρίζει Ευρώπη για Ουκρανία: Να αρχίσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις
Είμαστε υπέρ ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην Ευρώπη λέει το Πεκίνο
Την ευρωπαϊκή θέση που θέλει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας στηρίζει η Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Wang Wenbin.
«Η Κίνα στηρίζει την ευρωπαϊκή θέση, η οποία καθοδηγούμενη από τα δικά της ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα, αναζητά την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό» ανέφερε ο Wenbin σχολιάζοντας το πώς αξιολογεί το Πεκίνο τις πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να προτείνει στην Κίνα ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκατάσταση του ρωσο-ουκρανικού διαλόγου.
«Το Πεκίνο είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ουσιαστικού και βιώσιμου πλαισίου για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ευρώπη» είπε ο Wenbin, ο οποίος είπε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Macron στην Κίνα, οι ηγέτες των δύο κρατών συζήτησαν λεπτομερώς την ουκρανική κρίση.
Ο εκπρόσωπος του κινέζικου ΥΠΕΞ παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία «θαυματουργή πανάκεια» για την επίλυση της κρίσης και ότι είναι απαραίτητο, η κάθε μια από τις εμπλεκόμενες πλευρές να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το διάλογο.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Macron ζήτησε από τον σύμβουλο του Emmanuel Bonn να εργαστεί από κοινού με τον Wang Yi, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας για την ανάπτυξη ενός προγράμματος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για μελλοντικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης