Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμο στην Ουκρανία και το 2024 βλέπει η Μ. Βρετανία – Οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν

Πόλεμο στην Ουκρανία και το 2024 βλέπει η Μ. Βρετανία – Οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, η Ρωσία δεν θα καταρρεύσει με κάποιο μαγικό τρόπο είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wallace
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και το 2024 εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Ben Wallace, ο οποίος υποστήριξε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα καταφέρουν να προχωρήσουν στη σχεδιασμένη αντεπίθεση τους, αν και τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να καταρρεύσει με κάποιο μαγικό τρόπο.
«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτόν τον χρόνο ή τον επόμενο η Ουκρανία θα συνεχίσει να κάνει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση (της αντεπίθεσης).
Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές:
Η Ρωσία δεν πρόκειται να καταρρεύσει με κάποιο μαγικό τρόπο» υπογράμμισε ο Wallace, αναφέροντας πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα προχωρήσουν στην αντεπίθεση τους, την οποία κάποια δυτικά ΜΜΕ - όπως το περιοδικό Newsweek – έχουν τοποθετήσει στις 30 Απριλίου.

Απίθανες διαπραγματεύσεις

Υπενθυμίζεται πως σε απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ διατυπωνόταν η εκτίμηση Αμερικάνων αξιωματούχων πως είναι απίθανο βάσει όλων των σεναρίων να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του 2023.
Όπως αναφερόταν, το συμπέρασμα αυτό εξάγεται «από μια ενδελεχή ανάλυση των ΗΠΑ για τον αριθμό των στρατευμάτων, των όπλων και του εξοπλισμού και των δύο πλευρών».

Πόλεμο και το 2024 βλέπουν και οι Αμερικάνοι

Βάσει των εγγράφων αυτών, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμούν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και το 2024.
«Οι δύο πλευρές θα αρνηθούν να διαπραγματευτούν τον τερματισμό της σύγκρουσης φέτος» αναφέρουν τα απόρρητα έγγραφα, με τις αμερικανικές υπηρεσίες να εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο εξέλιξης των πολεμικών συγκρούσεων είναι πως καμία από τις δύο πλευρές δεν θα καταφέρει να αποκτήσει αποφασιστικό πλεονέκτημα το 2023.

Αδιέξοδο

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι η αναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο και το εντυπωσιακό, όσον αφορά π.χ. την ανακατάληψη εδαφών ενώ αναφέρεται πως ούτε ο ρωσικός στρατός θα καταφέρει να προωθηθεί ιδιαίτερα στην ανατολική και νότια Ουκρανία.
Σε κάθε περίπτωση, το βασικό συμπέρασμα είναι πως το αδιέξοδο στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης