Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Έκτη μείωση τιμών στις ΗΠΑ, εν όψει αποτελεσμάτων τριμήνου

Tesla: Έκτη μείωση τιμών στις ΗΠΑ, εν όψει αποτελεσμάτων τριμήνου
Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει σημειώσει άνοδο μικρότερη του 50% φέτος
Σε νέα μείωση τιμών για ορισμένα από τα ηλεκτρικά οχήματα Model Y και Model 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησε η Tesla, την έκτη φορά που μειώνει τις τιμές στις ΗΠΑ φέτος εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στα περιθώρια κέρδους της.
Η Tesla, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου την Τετάρτη, μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y "μεγάλης εμβέλειας" και "επιδόσεων" κατά 3.000 δολάρια το καθένα και του Model 3 οπιθσοκίνητο κατά 2.000 δολάρια στα 39.990 δολάρια.
Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Elon Musk έχει μειώσει μέχρι στιγμής φέτος τις τιμές στις ΗΠΑ του βασικού Model 3 κατά 11% και του βασικού Model Y κατά 20% - κινήσεις που έρχονται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη αγορά της, ετοιμάζεται να εισαγάγει αυστηρότερα πρότυπα που θα περιορίσουν τις φορολογικές πιστώσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η εταιρεία μείωσε επίσης πρόσφατα τις τιμές στην Ευρώπη, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη καθώς και στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, επεκτείνοντας μια εκστρατεία εκπτώσεων που ξεκίνησε στην Κίνα τον Ιανουάριο για να τονώσει τη ζήτηση.
Ωστόσο, η Tesla, νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε μια διαδοχική αύξηση 4% στις παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο, πολύ μικρότερη από την διαδοχική αύξηση 17,8% το τέταρτο τρίμηνο.
Παράλληλα, οι επιθετικές μειώσεις τιμών έχουν επίσης εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα κορυφαία περιθώρια κέρδους της εταιρείας με έδρα το Όστιν του Τέξας.
Ενώ η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 24,2% σε ετήσια βάση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου στα 23,29 δισ. δολάρια, η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη έχει μειωθεί κατά περίπου 2,4% τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει σημειώσει άνοδο μικρότερη του 50% φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης