Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι οι Ινδοί από τους Κινέζους – Κατά 3 εκατ. έως τα μέσα του 2023

Περισσότεροι οι Ινδοί από τους Κινέζους – Κατά 3 εκατ. έως τα μέσα του 2023
Η Ινδία είναι πλέον η πιο πολυπληθής χώρα παγκοσμίως
Περισσότεροι κατά 3 εκατομμύρια θα είναι έως τα μέσα του 2023 οι Ινδοί από τους Κινέζους, κάτι που σημαίνει πως η Ινδία είναι η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ο πληθυσμός της Ινδίας θα διαμορφωθεί στα 1,4286 δισεκατομμύρια έναντι 1,4257 δισεκατομμυρίων που θα έχει η Κίνα.
Βάσει των εκτιμήσεων, ήδη από τον Απρίλιο η Ινδία θα ξεπεράσει πληθυσμιακά την Κίνα, αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε αυτό θα μπορούσε να συμβεί, λόγω κυρίως του ότι υπάρχει μια σχετική αβεβαιότητα με τα στατιστικά δεδομένα από την Κίνα και την Ινδία.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα δημογραφικά στοιχεία για την Ινδία προέρχονται από το 2011, καθώς η απογραφή του 2021 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ένα τρίτο των ανθρώπων σε Ινδία, Κίνα

Ινδία και Κίνα εκτιμάται ότι μετρούν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού των περίπου 8,045 δισεκατομμυρίων, αν και αναφέρεται πως η πληθυσμιακή ανάπτυξη σε αυτές τις δύο χώρες έχει επιβραδυνθεί, ιδιαίτερα στην Κίνα.
Στην τρίτη θέση ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν έναν πληθυσμό της τάξης των 340 εκατομμυρίων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης