Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Σε ανάκριση για την υπόθεση Epstein

Dimon (JP Morgan): Σε ανάκριση για την υπόθεση Epstein
Ο δικαστής Jed Rakoff, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση, είπε την Τρίτη στον μακροχρόνιο διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Jamie Dimon να δώσει ένορκη κατάθεση
Ο δικηγόρος Jesh Staley θα ανακρίνει ενόρκως τον CEO της JP Μorgan και πρώην αφεντικό Jamie Dimon, καθώς το κάποτε στέλεχος της JPMorgan και πρώην CEO της Barclays υπερασπίζεται τις κατηγορίες για συμμετοχή στα σεξουαλικά εγκλήματα του Jeffrey Epstein, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ο Staley, ο οποίος εργάστηκε στην JPMorgan για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και ήταν για μια περίοδο προσωπικός τραπεζίτης του Epstein, μηνύθηκε από την αμερικανική τράπεζα τον περασμένο μήνα.
Ο δικαστής Jed Rakoff, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση, είπε την Τρίτη στον μακροχρόνιο διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Jamie Dimon να αφιερώσει δύο ημέρες για μια ένορκη κατάθεση.
Θα ανακριθεί για πέντε ώρες από τον συνήγορο του θύματος Epstein, μετά την οποία η ομάδα του Staley θα έχει δύο ώρες για να ανακρίνει τον Dimon.

Τι έχει συμβεί

Ο Staley ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays για σχεδόν έξι χρόνια πριν παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2021, όταν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν τα προκαταρκτικά ευρήματα μιας έρευνας για το εάν ήταν αρκετά διαφανής σχετικά με τη φύση της σχέσης του με τον Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019.
Εκείνη την εποχή, το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι ήταν «απογοητευμένο με αυτό το αποτέλεσμα» και επέτρεψε στον Staley να φύγει με 2,4 εκατομμύρια λίρες και σημαντικά έξοδα μετεγκατάστασης, κάτι στο οποίο ορισμένοι κορυφαίοι επενδυτές αντιτάχθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης