Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Χωρίς βάση η συζήτηση για ύφεση, θα συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων

Bullard (Fed): Χωρίς βάση η συζήτηση για ύφεση, θα συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων
Απορρίπτει ο Bullard τις εκτιμήσεις της Wall Street ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς μια τραπεζική κρίση ή προς ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Η Fed θα πρέπει να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων με βάση τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος ενώ η οικονομία δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται, έστω και με βραδείς ρυθμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις James Bullard.
Σε σχόλιο του που αντικρούει τις απόψεις ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς μια τραπεζική κρίση, μια ύφεση ή και τα δύο στο εγγύς μέλλον, ο Bullard υποστήριξε μιλώντας στο Reuters: «Η Wall Street είναι πολύ δεσμευμένη στην ιδέα ότι θα υπάρξει ύφεση σε έξι μήνες ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος με τον οποίο θα διαβάζαμε μια επέκταση της οικονομίας όπως η παρούσα».
Οι επενδυτές μπορεί να δουν μειώσεις επιτοκίων στο εγγύς μέλλον από τη Fed, αν υπάρξει ύφεση, αλλά «η αγορά εργασίας φαίνεται απλώς πολύ, πολύ ισχυρή. Και η συμβατική σοφία λέει ότι εάν έχουμε ισχυρή αγορά εργασίας, αυτή τροφοδοτεί μια ισχυρή κατανάλωση... και η κατανάλωση είναι μεγάλο κομμάτι της οικονομίας... γι αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα έχετε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης