Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καλεί για εξηγήσεις τους πρεσβευτές ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά - Zakharova: Απαράδεκτες παρεμβάσεις για τον Vladimir Kara-Murza

Ρωσία: Καλεί για εξηγήσεις τους πρεσβευτές ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά - Zakharova: Απαράδεκτες παρεμβάσεις για τον Vladimir Kara-Murza
Η Zakharova χαρακτήρισε απαράδεκτες παρεμβάσεις για τον Vladimir Kara-Murza
Για εξηγήσεις καλεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά.
Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά κλήθηκαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για ανάμιξη στις υποθέσεις της Ρωσίας και για δραστηριότητες που δεν συνάδουν με το διπλωματικό τους καθεστώς, όπως ανέφερε το ρωσικό διπλωματικό γραφείο στο πρακτορείο TASS την Τρίτη.
Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά έχουν κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και δραστηριότητες που δεν ανταποκρίνονται στο διπλωματικό καθεστώς", δήλωσε το υπουργείο.

Zakharova: Απαράδεκτες παρεμβάσεις

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε τις δηλώσεις των πρεσβευτών της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά μετά την ετυμηγορία για τον δημοσιογράφο Vladimir Kara-Murza (αναγνωρίστηκε ως ξένος πράκτορας στη Ρωσία) ως άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.
Η διπλωμάτης τόνισε ότι η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτα τα σχόλια της Βρετανίδας πρέσβειρας Deborah Bronnert μετά την ετυμηγορία του Kara-Murza και προειδοποίησε το Λονδίνο να μην πολιτικοποιεί διεθνή ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Zakharova χαρακτήρισε επίσης "το αποκορύφωμα του κυνισμού" το να απαιτούν οι πρέσβεις των ΗΠΑ και του Καναδά την απελευθέρωση του Kara-Murza τη στιγμή που τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται ξεδιάντροπα και οι αντιφρονούντες διώκονται στις χώρες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης